Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Προώθηση θεμάτων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Την προώθηση θεμάτων που θα αποτελέσουν έργα πνοής για το δήμο Ωραιοκάστρου ανέλαβε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου. Πρόκειται συγκριμένα για το αίτημα παραχώρησης έκτασης του πρώην στρατοπέδου Πυρομαχικά στη θέση Ελιά καιγια την αξιοποίηση του χώρου των κατασκηνώσεων του Μελισσοχωρίου. 

Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της βουλευτού, του δημάρχου Ωραιοκάστρου, κου Αστέριου Γαβότση, του διευθυντή του ΤΕΘΑ, στρατηγού Γεωργίου Σταθιά και του κου Γεωργίου Ζησιμάτου, υπευθύνου του ΥΠΕΘΑ για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων, στην οποία συζητήθηκε το αίτημα του δήμου Ωραιοκάστρου να του παραχωρηθεί μέρος της έκτασης του πρώην στρατοπέδου στη θέση Ελιά για την ανέγερση γυμνασίου και λυκείου. 

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και από την πλευρά του υπουργείου υπήρξε καταρχήν θετική ανταπόκριση προς το αίτημα, ενώ εκφράστηκε η επιθυμία να επισκεφτούν την περιοχή. Η κα Ξουλίδου δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προώθηση του θέματος, ώσπου να υπάρξει αίσια έκβαση, καθώς πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του δήμου που θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης. Στο τέλος της συνάντησης, η κα Ξουλίδου και ο κος Γαβότσης δέχτηκαν εθιμοτυπικά δώρα. 

Στη συνέχεια, η κα Ξουλίδου και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κος Γαβότσης, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη νεοσυσταθείσα επιτροπή για τις μαθητικές κατασκηνώσεις, όπου τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του χώρου της κατασκήνωσης Μελισσοχωρίου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ’ όλη την περίοδο του έτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της επιτροπής, κος Αναστόπουλος, ο σύμβουλος του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κος Σκλάβος, και η νομική σύμβουλος του ΥΠΟΠΑΙΘ, κα Λαπατά. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξέφρασε τη βούληση να συνδράμει στην υλοποίηση της πρότασης του δήμου Ωραιοκάστρου για την περεταίρω αξιοποίηση των χώρων της κατασκήνωσης του Μελισσοχωρίου, διαπιστώθηκε ωστόσο νομικό κώλυμα. Προκειμένου να υπερκεραστεί το όποιο κώλυμα, η κα Ξουλίδου δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία για να προχωρήσει η διαδικασία το δυνατόν συντομότερα, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά πολλές περιοχές της Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.