Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Φωκίων Φουντουκίδης: Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα


Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα
Το "Ποτάμι" είναι ένα εντελώς νέο κόμμα-κίνημα, καθώς για πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας δημιουργείται από την αρχή και όχι από τη διάσπαση κάποιου άλλου κόμματος.
Εκφράζει εμάς που δεν είχαμε τι να ψηφίσουμε τα τελευταία χρόνια
Επείγει να αναθεωρηθεί το διαβόητο άρθρο 86, «περί ευθύνης υπουργών», έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες παραγραφής με εκείνα των υπολοίπων πολιτών.
Να αναθεωρηθεί το άρθρο 63 που παρέχει ασυλία στους βουλευτές. Οι βουλευτές πρέπει να προσφεύγουν στην προστασία της Βουλής μόνον όταν θεωρούν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική ή καταχρηστική, όπως συμβαίνει στη Βρετανία. Όχι να τη διαθέτουν αυτοδίκαια, ακόμη και όταν κατηγορούνται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι απαραίτητη, προκειμένου η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να παρέχεται και από Μη Κρατικά, Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα. Όχι πανεπιστήμια-μαϊμούδες, σαν αυτά που στριμώχνονται σε διαμερίσματα πολυκατοικιών του κέντρου και παίρνουν άδεια από το υπουργείο Εμπορίου, αλλά σοβαρά πανεπιστήμια που θα προσελκύσουν και ξένους φοιτητές, για να έλθουν να σπουδάσουν στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.