Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Έτσι κλείνεις σπίτια!

Έτσι κλείνεις σπίτια!
Θριάμβευσε στο "Γ.Καραϊσκάκης" ο ΠΑΟΚ που δραπέτευσε με ένα σπουδαίο διπλό (1-2) στο εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με γκολ των Κλάους και Περέιρα.
Με δύο γκολ των Κλάους - Περέιρα ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το "Γ.Καραϊσκάκης" βυθίζοντας βαθμολογικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο -5 από τον ΠΑΟΚ και την κορυφή. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Κλάους... πέταξε το βέλος του για το 0-1, ο Φουστέρ ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά ο Περέιρα με ένα φανταστικό γκολ έγραψε το τελικό 1-2 και χάρισε σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Δικεφάλου!
Αναλυτικά:
Παρτενέρ του Βίτορ, ο Τζιόλης
Έχοντας στην ουσία μόνο έναν καθαρόαιμο στόπερ ο Άγγελος Αναστασιάδης ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, καταλήγοντας στην επιλογή του Αλέξανδρου Τζιόλη ως παρτενέρ του Βίτορ.
Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, ενώ δεξιά στην άμυνα ο Σκόνδρας με τον Ρατς στα αριστερά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Τζανδάρης, Κάτσε και Γκολάρα με τους Σαλπιγγίδη δεξιά και Περέιρα αριστερά, με μοναδικό προωθημένο τον Κλάους. Ένα επιθετικό σχήμα που άλλαξε ουκ ολίγες φρές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κλάους, να περνά μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου πίσω από τον Αργεντινό που αγωνίστηκε στην κορυφή σε ένα 4-4-1-1.
Το φιλμ του αγώνα
Χρειάστηκε να περάσουν 25 περίπου λεπτά προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φέρει τις ισορροπίες στο παιχνίδι και να δείξει απειλητικές διάθεσεις. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα των "ασπρόμαυρων".
Μόλις στο 7΄της αναμέτρησης ο Φουστέρ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Γλύκου με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος αποδείχτηκε καθοριστικός στην συνέχεια του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 21΄όταν και σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς. 
Προειδοποίησε ο Περέιρα
Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Δικεφάλου, με τον Περέιρα να στέλνει τέσσερα λεπτά αργότερα τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του Αργεντινού να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ. Οι "ασπρόμαυροι" πήραν ψυχολογία και λίγο έλειψε ο Τζανδάρης να τους κάνει τη ζημιά, αλλά ο Ρομπέρτο φώναξε παρών, απομακρύνοντας με τα ακροδάχτυλα.
Ο... φονιάς τους!
Ο... συνήθης ύποπτος του ΠΑΟΚ, Στέφανος Αθανασιάδης, "πάγωσε" προσωρινά το γήπεδο στο 43΄όταν μετά το γύρισμα του Σκόνδρα και την άμυνα του Ολυμπιακού εξουδετερωμένη, έγραψε το 0-1. Η χαρά των "ασπρόμαυρων" δεν κράτησε πολύ με τον Φουστέρ να φέρνει το ματς στα ίσα λίγο πριν οι δυο ομάδες πάρουν το δρόμο για τα αποδυτήρια.
Ο Αρετόπουλος δεν είδε τίποτα
Οι κροτίδες και οι φωτοβολίδες προς την πλευρά του Γλύκου έπεφταν βροχή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Ακόμη και όταν ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και ο Μιλιβόγιεβιτς πέρασε κλωστώντας τον από πάνω, ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί του ήταν σε... άλλο γήπεδο με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να πετάγονται από τον πάγκο.
Δεύτερη φορά δεν είχε
Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη να απειλεί με σουτ στην κίνηση την εστία του Ρομπέρτο και τον Ισπανό να απομακρύνει με υπερένταση. Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα ο Σαλπιγγίδης, το έκανε δυο λεπτά αργότερα, ο Πέρειρα ο οποίος με ένα μαγικό μακρινό σουτ άφησε "άγαλμα" τον Ισπανό και ανέβασε το δείκτη στο 1-2.
Ο τραυματισμός του Σκόνδρα τον έθεσε εκτός παιχνιδιού με τον Άγγελο Αναστασιάδη να πραγματοποιεί την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στο 56, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Παπαδόπουλο και τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται κατά μεγάλα διαστήματα σε 3-6-1
Με την πλάτη στον τοίχο, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους με τον ΠΑΟΚ να στέκεται όρθιος και την αμυντική του γραμμή να μοιάζει απροσπέλαστη. Ο Ολυμπιακός έψαχνε μέσα από στημένες φάσεις να αναπτυχθεί ορθολογικά αλλά το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-2 αν και λίγο έλειψε ο Τζανδάρης να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 1-3 αν ο επόπτης δεν είχε ανακαλύψει οφσάιντ.
 Συνθέσεις:
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης(Μανιάτης 60 ΄), Μιλιβόγιεβιτς, Τσόρι, Αφελάι (Ντοσεβί 60΄), Φουστέρ, Μήτρογλου (Μπενίτεθ 67΄)
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Βίτορ, Τζιόλης, Ρατς, Σκόνδρας (Παπαδόπουλος 56΄), Γκολάσα, Κάτσε(Μάρτενς 79΄), Τζανδάρης, Περέιρα(Ποζατζίδης 90΄), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Πηγή: http://www.paokweb.gr/podosfairo/item/24124-%CF%80%CE%B1%CE%BF%CE%BA.html#.VIB5nDGsV8G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.