Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Παλαιοκάστρου: Ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος «Παράδοση & Πολιτισμός»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Παλαιοκάστρου σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος «Παράδοση & Πολιτισμός» με την έναρξη λειτουργίας των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας.
Το τμήμα ¨Παράδοση & Πολιτισμός¨ σκοπό έχει την ανάδειξη της ελληνικής  λαϊκής παράδοσης  καθώς και την διάδοση της στις νεότερες γενιές μέσα από τα χορευτικά τμήματα, το δημοτικό τραγούδι, τις παραδοσιακές φορεσιές της κάθε περιοχής καθώς και την καταγραφή της ιστορικής καταγωγής  των κατοίκων της περιοχής μας.
Παράλληλα, το τμήμα ¨Παράδοση & Πολιτισμός¨  του Συλλόγου είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση Σεμιναρίων Παραδοσιακών Χορών, Ημερίδων για τη Λαϊκή Παράδοση καθώς και  την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς και τον Δήμο Ωραιοκάστρου. 

Στο τμήμα ¨Παράδοση & Πολιτισμός¨ λειτουργούν τα εξής τμήματα:
  1. Κινητική Αγωγή και Παραδοσιακός Χορός (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών)
2. Παιδικά-Εφηβικά Χορευτικά τμήματα (παιδιά ηλικίας 7-16 ετών)
Τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών γίνονται στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» κάθε Παρασκευή 18:00-19:00 & 19:00-20:00 & 20:00-21:00.
Χοροδιδάσκαλος των παιδικών χορευτικών τμημάτων είναι η κ. Πασχαλιά Καλουπτσή, καθηγήτρια-Φιλόλογος και Χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών με διδακτική εμπειρία στο Λύκειο Ελληνίδων, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και σε πολιτιστικούς φορείς  .
   3. Ενηλίκων Χορευτικά τμήματα.
Τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών των ενηλίκων  γίνονται στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» κάθε Τετάρτη 19:00-20:00  & 20:00-21:00  &  21:00-22:00.
Χοροδιδάσκαλος των Ενηλίκων χορευτικών τμημάτων είναι η κ. Όλγα Πέλλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στον Παραδοσιακό χορό και Χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών με διδακτική εμπειρία στη Θρακική Εστία Εορδαίας, στη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Σταυρούπολης «IΡΙΣ»,στην ΕΠΩΦ Ωραιοκάστρου και σε πολιτιστικούς φορείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.