Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓIA ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Δελτίο τύπου

Φίλοι Γονείς,
Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την θέση και τις ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε σχέση με το κτιριακό πρόβλημα, το οποίο βασανίζει το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι οι τάξεις των παιδιών μας πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας . Στο σχολείο μας ωστόσο, υπάρχουν ήδη τρεις τάξεις που δεν πληρούν καμία τέτοια προϋπόθεση. Σχεδιάστηκαν ως αποθηκευτικοί ή βοηθητικοί χώροι και μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη εισροή μαθητών στο σχολείο.
Οι ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τη Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος έχει και την πλήρη αρμοδιότητα για τα κτιριακά θέματα, περιορίστηκαν αυστηρά στο πλαίσιο του τυπικού και νομότυπου, χωρίς όμως να υπεισέλθουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Και φέτος λοιπόν, ενώ αποχώρησαν δύο τμήματα της Έκτης, το σχολείο αποδέχτηκε την δημιουργία τριών τμημάτων για την Πρώτη τάξη επιλέγοντας λύσεις συνένωσης τμημάτων και αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα.
Είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι σε τέτοιες αποφάσεις που οδηγούν σε συνθήκες «στοιβάγματος και αποθήκευσης» των παιδιών μας. Κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών έχουμε προχωρήσει σε επαφές με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, απαιτώντας (και όχι ζητιανεύοντας) τα αυτονόητα.
Η συμπαράσταση και βοήθεια του καθενός από εσάς είναι για τον Σύλλογο πολύ σημαντική. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση ενέργειας προκύπτει από τις γνώσεις, τις γνωριμίες και την εμπειρία του κάθε γονιού.
Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση σας και δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθούμε πάντα για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.