Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (Γαλήνης) στην έκθεση KIDS DAY ART 2014

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου μαζί με την δασκάλα των εικαστικών   κα Χριστίνα Δουμάνη θα μετέχουν με  έργα τους, στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής  στα πλαίσια της διοργάνωσης  Α/FOR ART.
 Για την συμμετοχή τους αυτή δημιούργησαν τρισδιάστατες ομπρέλες και βαλίτσες επηρεασμένα από έργα ζωγράφων της σύγχρονης τέχνης.
KIDS DAY 2014 Κυριακή 4 Μαΐου, ΑΠΟΘΗΚΗ Γ’, ΛΙΜΑΝΙ
Ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης με όχημα μία ομπρέλα.
Ελάτε να δημιουργήσουμε και να παίξουμε έχοντας για πυξίδα τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, να λερωθούμε και να πειραματιστούμε με χρώματα και πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Εικαστικά εργαστήρια, κινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, γλυπτική με πηλό και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους " μικρούς καλλιτέχνες" .
1 Ο κήπος των ιμπρεσιονιστών και τα λουλούδια της μοντέρνας άνοιξης. Τρισδιάστατες κατασκευές με μεικτές τεχνικές συνθέτουν έναν τεράστιο μοντέρνο κήπο.
2 Οι ουρανοί του Magritte... και αν βρέξει και ανθρώπους..? Εργαστήριο ζωγραφικής και κολάζ με... «σουρεαλιστική διάθεση»
3 Πάρε την βαλίτσα σου και πάμε ταξίδι με τον ζωγράφο της χαράς και των ονείρων Αλέξη Ακριθάκη . Γεωμετρικά σχήματα και χρώματα φτιάχνουν τα οχήματα που θα μας ταξιδέψουν .
4 Ιπτάμενες ανθρώπινες φιγούρες σε abstractart και PollockStyle. Κίνηση με χρώματα και σώματα σε ένα ζωγραφικό παιχνίδι σε μεγάλη διάσταση.
5...και τους βόλους μου πετώ πάνω κάτω με ρυθμό, γύρω-γύρω στο χαρτί και το έργο θα φανεί... Παιχνιδιάρικα αποτυπώματα γλιστράνε με ρυθμό και χρώμα σχηματίζοντας απίθανα ζωγραφικά έργα.
6 Το σύμπαν του Miro Γραμμές και κολάζ μπλέκονται και πλέκουν τους πιο παράξενους μακρινούς πλανήτες.
7 Μοντέρνα γλυπτά από πηλό με τους HeheArt Η τέχνη του παιχνιδιού και το παιχνίδι με την Τέχνη: ένα installation μεταμόρφωσης με δράστες τα παιδιά.
8 Το παιχνίδι της ανοιξιάτικης βροχής. Κινητικά παιχνίδια στο χώρο με τους ήχους της φύσης. Φτιάχνουμε τη δική μας μουσική με ανακυκλώσιμα υλικά και φαντασία.
Σημείωση. Απαραίτητη προϋπόθεση άνετα ρούχα και πολύ διάθεση για εξερεύνηση και δημιουργία. Τα εργαστήρια θα λειτουργούν από τις 10.30 -2.30 το πρωί και από τις 5-8 το απόγευμα
Σχεδιασμός και επιμέλεια εργαστηριών Χριστίνα Δουμάνη και Εργαστήριο Τέχνης Τατιάνα Τριγώνη
Εργαστήριο ζωγραφικής σε ύφασμα με τους FamilyBowArt με θέμα «Διάφοροι Κύκλοι» του Kandinsky.     1-2μ.μ.και 7-8μ.μ.
Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής από το 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, το εργαστήριο τέχνης Τατιάνα Τριγώνη, τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη και το καλλιτεχνικό εργαστήριο Ήλιος του δήμου Νεάπολης.
Μουσική επιμέλεια και συναυλίες από εφηβικά μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.
ΘΕΑΤΡΟΓΙΑΠΑΙΔΙΑ
kontakt^artclub-Αγγελική Αρναούτογλου, Μαρία Ισίδου, Ειρήνη Πατσούρου
Μουσικοί επί σκηνής: ArmenNazaryan, Μαρία Κυπριανού.
HocusPocus -Θεοδοσία Τουρτόγλου, Ευαγγελία Σταμάτη, Ναυσικά Κατσικέα.
Θεατρικές παραστάσεις στις 1.30 -2.30π.μ και 6.00-7.00 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.