Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αστέριος Γαβότσης: Τα ψέματα της απερχόμενης διοίκησης για το νερό του Δρυμού

Δεν έχουν τέλος τα ψέματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να αγκιστρωθεί στην εξουσία, παραποιεί την αλήθεια και αποτινάσει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη για το τέλμα που έχει οδηγήσει τον δήμο τα τελευταία 3,5 χρόνια. Μάλιστα, όσο και αν προσπάθησε το βράδυ της Πέμπτης στη συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ του Δρυμού να διαβεβαιώσει τους δημότες ότι το νερό είναι πόσιμο και το πρόβλημα έχει λυθεί, δεν τα κατάφερε. Η εκδήλωση για το νερό αποδείχθηκε ένα μεγάλο… φιάσκο καθώς, οι δημότες της περιοχής μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι περισσότεροι στην αίθουσα ήταν… επαγγελματίες χειροκροτητές, που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές του δήμου.  

Για μια ακόμη φορά ο απερχόμενος δήμαρχος προσπάθησε να κάνει το μαύρο είναι άσπρο και απέκρυψε την αλήθεια από τους παρευρισκόμενους. Η σημερινή διοίκηση γνώριζε από την αρχή της θητείας της ότι το νερό του Δρυμού είχε υψηλά νιτρικά και αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, ακολούθησε τη συνήθη της τακτική κατηγορώντας την προηγούμενη διοίκηση ότι έκρυψε το πρόβλημα. Πληροφορούμε τη διοίκηση του δήμου ότι ως διοίκηση του πρώην δήμου Μυγδονίας ουδέποτε αποκρύψαμε τις αναλύσεις, που κάναμε για το νερό, όπως συνέβη επί της θητείας της, καθώς ως αντιπολίτευση ζητήσαμε επανειλημμένα τα στοιχεία και δεν μας δόθηκαν ποτέ. Ο δήμαρχος μάλιστα τον Μάιο του 2012 δήλωνε σε εφημερίδες ότι το νερό είναι κατάλληλο.

Λίγους μήνες μετά το νερό έγινε ακατάλληλο; Πως είναι δυνατόν τον Νοέμβριο του 2012 το νερό να απέκτησε υψηλά νιτρικά; Ποιος λέει ψέματα άραγε; Μήπως η απερχόμενη διοίκηση θυμήθηκε κάπως αργά την υγεία των δημοτών του Δρυμού; Πως ξαφνικά ένα μήνα πριν τις εκλογές το νερό είναι κατάλληλο; Μήπως προεκλογικά γίνονται και θαύματα; Τις απαντήσεις για τα ψέματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής τις δίνουν σήμερα οι ίδιοι οι πολίτες. Οι δημότες που δεν πείστηκαν με όσα τους είπαν και κάνουν λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα μόλις λίγο πριν τις εκλογές. Οι ίδιοι ζητούν μάλιστα να τους πουν έστω και μια φορά την αλήθεια. Μπορεί η διοίκηση να κοινοποίησε τις μετρήσεις που έγιναν από πιστοποιημένο εργαστήριο σε πέντε σημεία του Δρυμού, αλλά απέκρυψε από όλους ότι αυτές πρέπει να γίνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, που είναι αυξημένη η ζήτηση και όχι τέτοια εποχή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν για νέες γεωτρήσεις αλλά ξέχασαν να πουν ότι είναι ακατάλληλες. Αναφέρθηκαν επίσης στην αντικατάσταση όλων των αγωγών νερού από αμίαντο, αποσιωπώντας φυσικά ότι η πρώην δημοτική αρχή του πρώην δήμου Μυγδονίας είχε προχωρήσει στην αντικατάσταση των 2/3 των αμιαντοσωλήνων παράλληλα με το έργο της αποχέτευσης. Μίλησαν για ξεπούλημα του τόπου στην ΕΥΑΘ και απέκρυψαν φυσικά την αλήθεια ότι η δική μας πρόταση αναφέρεται σε αγορά νερού από την ΕΥΑΘ για τους κατοίκους της Μυγδονίας με ειδικό μάλιστα τιμολόγιο, όπως ισχύει για όλους τους ΟΤΑ.


Θα πρέπει να βγουν και να πουν στους δημότες του Δρυμού ότι όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα του νερού, αλλά τους παραπλανούν με ψεύδη. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και έστω και για μια φορά να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ που αποκρύπτουν συνεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.