Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο Αστέριος Γαβότσης κοντά στους Ελληνοπόντιους του Ωραιοκάστρου

Συνάντηση με κατοίκους του συνοικισμού Ελληνοποντίων είχε το μεσημέρι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να ολοκληρώσει την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε το 2010 για το δρόμο της Γαλήνης και προβλέπει τη δημιουργία τριών κόμβων. «Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Νεοκάστρου, ακριβώς στο σημείο εισόδου του συνοικισμού των Ελληνοποντίων, στο ρεύμα ανόδου προς το Ωραιόκαστρο. Ένας δεύτερος κόμβος θα δημιουργηθεί στην είσοδο των εργατικών κατοικιών και ένα τρίτος, μεγάλος κόμβος να γίνει στα φανάρια της Γαλήνης που θα περιλαμβάνει και υπόγεια διάβαση», τόνισε ο κ. Γαβότσης ενώ πρότεινε στη στροφή που βρίσκεται λίγο μετά τον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης, να γίνει  διαπλάτυνση του οδοστρώματος, στο ρεύμα ανόδου. «Με αυτό τον τρόπο και με βάση το γεγονός ότι θα υπάρχουν στο ρεύμα καθόδου από το Ωραιόκαστρο, τρείς κυκλικοί κόμβοι, τα ατυχήματα στην περιοχή θα περιοριστούν σημαντικά», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Αποχέτευση-Μεταφορά μαθητών
Όσον αφορά το θέμα της αποχέτευσης που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του συνοικισμού, ο επικεφαλής της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου αποτελεί η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής. «Αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι παράλληλα με την πράξη εφαρμογής που πρέπει να προχωρήσει ο δήμος, θα ξεκινήσουμε και τη μελέτη της αποχέτευσης, η οποία αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ.Γαβότσης ενώ υπογράμμισε πως άμεσης λύσης χρίζει και το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των 40 μαθητών του οικισμού.  «Θεωρώ πως το λεωφορείο που θα μεταφέρει τους μαθητές, θα πρέπει να μπαίνει στον οικισμό και να τους παραλαμβάνει από συγκεκριμένο χώρο, ώστε να αποτρέπεται η διέλευση από την θανατηφόρο διάβαση της στροφής του Βερόπουλου», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.