Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου στη Σλοβακία.

Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius “Get Familiar via Mascots”, ταξίδεψε στη Σλοβακία. Η 4η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Primary school Zakladna Skola από τις 3 ως τις 8 Απριλίου 2014.
Η ομάδα αποστολής, που εκπροσώπησε το Σχολείο μας( μαθητές και εκπαιδευτικοί ), επισκέφτηκε όλες τις τάξεις του Primary school Zakladna Skola , ξεναγήθηκε στο χωριό του Semerovo, καθώς και στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Bratislava.
Κατά την πενθήμερη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης, η ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου εκπροσώπησε επάξια την ελληνική συμμετοχή του προγράμματος, εισπράττοντας αξιοθαύμαστες κριτικές από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες ξένες αποστολές.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλες τις χώρες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν, αλληλεπίδρασαν και αντάλλαξαν εκπαιδευτικό υλικό, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την διαπολιτισμική εκπαίδευση που είναι σήμερα ιδιαίτερα αναγκαία στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας μας .


Η εμπειρία ήταν μοναδική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.