Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 ο Αστ. Γαβότσης

Στην εκπομπή «Οι Μονομάχοι της Πολιτικής-Εκλογές 2014», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Λαζόπουλο και Νίκη Χατζημπούσιου του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 96,5 συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα της περιοχής, για τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή έχει αδιαφορήσει και κατέθεσε τις προτάσεις- λύσεις της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» της οποίας είναι επικεφαλής.

Μετεστέγαση τροχαίας Λητής και σταθμού συνοριοφυλάκων
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζήτησε από τη σημερινή διοίκηση να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει λύση. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γαβότσης ο μοναδικός χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με μια πρόχειρη κατασκευή είναι ο χώρος που προοριζόταν για την ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου στον πρώην δήμο Μυγδονίας. «Πρόκειται για έναν αναξιοποίητο χώρο, ο οποίος αν και προορίζεται από τη σημερινή δημοτική αρχή για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι εκεί σχολική στέγη δεν μπορεί να γίνει και αυτό γιατί απέχει μόλις 40 μέτρα από κεντρικό δρόμο υψηλής κυκλοφορίας και άλλα 20 μέτρα από δημοτικό δρόμο», είπε ο κ. Γαβότσης και συμπλήρωσε ότι εκεί μπορεί να μεταστεγαστεί το τμήμα τροχαίας της Λητής και ο σταθμός των συνοριοφυλάκων κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε είναι τραγικό να φύγει από την περιοχή και αυτός ο πυλώνας ασφάλειας για τον πρώην δήμο Μυγδονίας.

Δρόμος Γαλήνης
Ο κ. Γαβότσης κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι επί 3.5 χρόνια δεν αξιοποίησε τίποτα από όσα είχε αφήσει η προηγούμενη διοίκηση, αναφορικά με το αναξιοποίητο κομμάτι δρόμου, λόγω καταγγελιών στην Περιφέρεια, στην περιοχή της Γαλήνης. Ο κ. Γαβότσης ανακοίνωσε ότι η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» της οποίας είναι επικεφαλής έχει ήδη απευθυνθεί σε μελετητή και με δικά της έξοδα έχει εκπονηθεί μια πρόχειρη μελέτη. «Σύμφωνα με τη μελέτη υπάρχουν δύο μικροί κόμβοι, ένας στην είσοδο προς τις εργατικές πολυκατοικίες, και ένας (με κατάργηση των φαναριών) στο ύψος του Βερόπουλου, δηλαδή στην είσοδο έξοδο των παλλινοστούντων καθώς επίσης και ένας μεγάλος κόμβος στα φανάρια της Γαλήνης με μια υπόγεια διάβαση, ώστε οι δύο οικισμοί της Γαλήνης να επικοινωνούν μεταξύ τους», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Επίσης, ο κ. Γαβότσης ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον καταγγέλλοντα δικηγόρο ο οποίος κατάφερε να αναστείλει την όλη δραστηριότητα της κατασκευής του έργου από την Περιφέρεια, ο οποίος έχει ενδώσει και δέχεται ένα μεγάλο κομμάτι να αμβλυνθεί και να επεκταθεί ο δρόμος, όπου υπάρχει κοινοτικός χώρος. Μια ακόμη πρόταση που έθεσε στο τραπέζι ο κ. Γαβότσης, για την οποία υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, είναι να περιέλθει το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου από την Περιφέρεια στο δήμο και μέσω του δήμου να υλοποιηθεί.

Νερό Μυγδονίας
Όσον αφορά στο νερό του πρώην δήμου Μυγδονίας ο κ. Γαβότσης υποστήριξε ότι το πρόβλημα υπήρχε και επί διοικήσεώς του, ωστόσο με διάφορα μέσα κατάφεραν τα νιτρικά να μην ξεπερνούν τα όρια. «Η σημερινή διοίκηση δεν κάθισε να μελετήσει το πρόβλημα και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα, παρόλο που έχει προκληθεί, κάποια απάντηση πως θα λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Γαβότσης και κατέθεσε τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα». «Οι προτάσεις μας είναι απλές. Η μια να γίνουν δυο μεγάλες δεξαμενές στα όρια του βουνού του Μελισσοχωρίου και να παρθεί νερό μέσω της ΕΥΑΘ από την πόλη του Ωραιοκάστρου, το οποίο θα πληρώνει ο δήμος και οι κάτοικοι, το νερό αυτό να αναμειγνύεται με το νερό της Μυγδονίας, να κλείσουν οι γεωτρήσεις, οι οποίες δίνουν αυξημένα νιτρικά και να ανοίξουν νέες γεωτρήσεις πάνω από 220 μέτρα πακτωμένες μέχρι τα 100 μέτρα, καθώς επίσης να γίνει λήψη νερού από όμορους δήμους, όπου υπάρχει άφθονο και καλής ποιότητας νερό, το οποίο θα αναμειγνύεται με το νερό της Μυγδονίας», τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.