Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ότι κινείται πυροβολείται. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΣΙΟΥ

Στις  16/2/2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 7.00 πρωινή έγινε οργανωμένη καταστολή από το ΑΤ Ωραιοκάστρου της διάθεσης αγροτικών προϊόντων  που διοργάνωσε η ομάδα δράσης πολιτών Ωραιοκάστρου ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΄΄. 25 ένοπλοι αστυνομικοί που στρατολογήθηκαν από την Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον Αστυνομικό διοικητή Ωραιοκάστρου επιστρατεύτηκαν για να καταστείλουν , τρομοκρατήσουν και εκδιώξουν από την θέση ΄΄Αλώνια ΄΄ 10 παραγωγούς που ήρθαν από το Νευροκόπη, Καστοριά, Άρτα, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Λάρισα να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε τιμές παραγωγού  ΄΄ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΄΄ προς όφελος των δημοτών μας που βάλλονται από την ανθρωπιστική κρίση.

Τελικά  νόμισαν ότι κατάφεραν να διαλύσουν για 3η φορά μέσα σε λίγους μήνες την δράση της ομάδας ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΄΄.
Σημασία έχει ο τρόπος που χρησιμοποίησε αυτή την φορά η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης . Έστησε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο καταστολής. Έστειλε 25 ένοπλους αστυνομικούς με λεωφορείο χωρίς φαντάζομαι να λογαριάσει το οικονομικό κόστος αυτής της επιχείρησης που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Γιατί άραγε τέτοιος ζήλος ? Ποιους περίμενε να βρει στην εκδήλωση , τον Ρωχάμη  , τον Πάσσαρη, τον Ξηρό η 10 φουκαράδες αγρότες και 2 εθελοντές από την ομάδα δράσης αλληλεγγύης.
Αφού έγιναν από τον Αστυνομικό Διοικητή όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι των δικαιολογητικών στους παραγωγούς και δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση αυτός επέμεινε να αποχωρήσουν από την εκδήλωση κατά παράβαση και κατάχρηση του αξιώματός του. Προφανώς το έκανε λόγο άνωθεν εντολής. Έτσι απλά κατεστάλη και διαλύθηκε η εκδήλωση.
Εάν αυτό δε λέγετε τρομοκρατία και καταστολή των κινημάτων τότε τι είναι ? Προστασία των καρτέλ και των μεσαζόντων ? Όχι δεν είναι μόνο προστασία των καρτέλ και των μεσαζόντων . Είναι και τα δύο μαζί. Ότι κινείται πυροβολείται . Αυτή είναι κεντρική πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και των αφεντικών της . Βλέπετε εσείς κανένα κίνημα στην Ευρώπη της κρίσης που δεν το βλέπω εγώ ?
Προς μεγάλη μου έκπληξη την επόμενη μέρα δεν είδα καμία αντίδραση – καταγγελία από τους  ΄΄ άρχοντες του Δήμου μας ΄΄ και εννοώ τον Δήμαρχο κ. Σαραμάντο , και τους υποψήφιους Δημάρχους κ. Γαβότση και κ. Μπάτο. Αναρωτιέμαι στηρίζουν την δράση ΄΄ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ΄΄ η όχι ?
Η μόνοι που άμεσα αντέδρασαν την ίδια μέρα και κατήγγελλαν την αυθαιρεσία της αστυνομίας ήταν η Δημοτική κίνηση  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ δια του υποψηφίου Δημάρχου κ. Εδιρνέλη , η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δια του υποψηφίου Δημάρχου κ. Θέμελη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηπαραδείσης . Τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή τους.
Τέλος η ομάδα δράσης πολιτών Ωραιοκάστρου ΄΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ΄΄ της οποίας είμαι μέλος και το θεωρώ τιμή μου δεν τρομοκρατείται και δεν κάμπτετε. Θα συνεχίσει με όλα τα νομικά και κινηματικά της μέσα των αγώνα της για αντίσταση και ανατροπή.
                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.