Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης προς την Ομάδα Δράσης Πολιτών Ωραιοκάστρου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θεσσαλονίκη, 5 Νοέμβρη 2013
Δηλώνουμε ξεκάθαρα την συμπαράστασή μας, την υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας  στους παραγωγούς που «τιμωρήθηκαν με πρόστιμα» την Κυριακή 3 Νοέμβρη στη 6η Αγορά χωρίς μεσάζοντες που οργάνωσε η Ομάδα Δράσης Πολιτών Ωραιοκάστρου καθώς και στα μέλη της Ομάδας Ωραιοκάστρου.
Εκτιμούμε ότι η καταστολή εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της τρόικας για περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και  καταγγέλλουμε  την οποιαδήποτε δράση καταστολής - απ΄όπου κι αν προέρχεται- που έχει σαν στόχο το κίνημα των αγορών χωρίς μεσάζοντες.
Για όλους εμάς που η επιβίωση αποτελεί μια καθημερινή μάχη και που πιστεύουμε ότι τα είδη διατροφής, όπως άλλωστε και το ρεύμα, το νερό ή η περίθαλψη και η εκπαίδευση, είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα και μπορούν να διατίθενται χωρίς τους νόμους της αγοράς και έξω από τη λογική του κέρδους σε όσους ζουν σ’ αυτόν τον  τόπο. Επιδιώκουμε τη διαμόρφωση μίας δίκαιης τιμής των προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση παραγωγών, εργαζόμενων και καταναλωτών. Γι’ αυτό, άλλωστε, το κίνημα άμεσης διάθεσης δεν είναι εγχείρημα φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης, είναι κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης.
Οποιαδήποτε προσπάθεια χτυπήματος αυτού του κινήματος μας βρίσκει ενωμένους.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, απέναντι στην βαρβαρότητα να αντιπαραθέσουμε την αντίσταση, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.
Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.