Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

«Ένα εναλλακτικό  μοντέλο  του Δήμου με   δημοκρατία,  διαφάνεια και  συμμετοχή είναι εφικτό, με τη δύναμη των πολιτών».
Είμαστε πολίτες που συμμετέχουμε σε πολυποίκιλες δράσεις κοινωνικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα.
Φιλοδοξούμε να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που απαξιώνουν και στραγγαλίζουν την αυτοδιοίκηση και να συναντηθούμε με όλους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται  να λειτουργήσει ο Δήμος σαν εστία αντίστασης και αλληλεγγύης  ενάντια  στις πολιτικές των μνημονίων που εξοντώνουν την κοινωνία.
 
Στοχεύουμε σε μια δημοτική κίνηση: πολυφωνική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή και αντικαλλικρατική.
Αντικαλλικρατική. Γιατί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αποδείχθηκε  μια αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση που: 
·        Ενισχύει το δημαρχο-κεντρικό  σύστημα  και την  υπερεξουσία του δημάρχου.
·        Μειώνει  στο ελάχιστο τη συμμετοχή των πολιτών
·        Περιορίζει  τα τοπικά συμβούλια  σε διακοσμητικό ρόλο.
Η αντικατάστασή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» από ένα ολοκληρωμένο αποκεντρωμένο θεσμικό πλαίσιο, θα σημάνει και την έναρξη μιας διαδικασίας ουσιαστικής αποκέντρωσης με δημοκρατική συμμετοχή. Το νέο  θεσμικό πλαίσιο   θα  ενισχύει τα συλλογικά όργανα, τις συμμετοχικές δομές  και τις Τοπικές Κοινωνίες  για να αποτελέσουν  τα κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία.  
ΑντιμνημονιακήΓιατί  η  Αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των αλλεπάλληλων μνημονίων.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μείωση πάνω από 60% των θεσμοθετημένων πόρων της.  Eχει οδηγηθεί σε πραγματική οικονομική ασφυξίακαι με τη  μεταφορά επιπλέον 240 αρμοδιοτήτων χωρίς την μεταφορά των αναγκαίων πόρων, οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση. 
Προετοιμάζεται  έτσι   το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και την μετατροπή της  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  σε εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη δημοτική περιουσία   και τα λαϊκά εισοδήματα. 
Με αποτέλεσμα η Τοπική .Αυτοδιοίκηση να απομακρύνεται διαρκώς από τους πολίτες και τις ανάγκες τους και να  ευτελίζεται ο θεσμός.
 
Πολυφωνική. Γιατί θέλουμε  να προέλθει από κοινή δράση κι όχι από πολιτικά παζάρια. Μια Δημοτική κίνηση, που θα είναι η ίδια της η λειτουργία, πρόπλασμα της αυτοδιοίκησης που προτείνει.
Στοχεύουμε σε μια δημοτική κίνηση που δεν θα εξαντλεί τη λειτουργία της μόνο μέσα στο Δημοτικό ΣυμβούλιοΜια Δημοτική Κίνηση που δε θα δημιουργηθεί μόνο για τις ανάγκες μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά που θα αγκαλιάσει δράσεις σε ζητήματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αθλητισμού, αλληλέγγυας οικονομίας. Και θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και διαθέσεις των μελών της, των φίλων της και της τοπικής κοινωνίας.
Μια Δημοτική κίνηση που το  βασικό πλαίσιο αρχών θα είναι η συλλογικότητα, η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών σε όλα τα επίπεδα, η αποφυγή ιεραρχικών και ανταγωνιστικών σχέσεων, η καταπολέμηση του παραγοντισμού, η άμεση δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η εναλλαγή και ανακλητότητα.
O αποτυχημένος  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»  με τη νεοφιλελεύθερη εφαρμογή του, βρήκε στο Ωραιόκαστρο την τέλεια έκφρασή  του στη δημοτική αρχή  με επικεφαλής το δήμαρχο  Δ. Σαραμάντο. Η διοίκηση του δήμου επιβάλλει  την πελατειακή πολιτική, την  αδιαφάνεια και εκφυλίζει  τη θεσμική λειτουργία του δήμου με την απαράδεκτη συμπεριφορά και την υποβάθμιση του δημοτικού  συμβουλίου. Ως γνήσιος εκφραστής  της κυβέρνησης, ακολουθεί τη μοίρα  του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού κι ενός αυτοδιοικητικού συστήματος που καταρρέει.
Θεωρούμε για όλους τους παραπάνω λόγους  αναγκαία την συγκρότηση ενός  εναλλακτικού αυτοδιοικητικού πόλου. Τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης  με ευρύτητα και χωρίς προκαταλήψεις. Για αυτό σας καλούμε σε  συνάντηση για τη συγκρότησή της,  την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο χώρο του ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου στις 8 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 
ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ    ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 8 μ.μ
ΣΤΟ ΚΑΠΗ    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (Β. Γεωργίου/Καβασίτου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.