Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΘΥΕΛΛΑ στο ΔΑΣΩ.

Αναδημοσίευση απο την Ιστοσελίδα Ο ΤΡΟΧΟΣ

«ΧΑΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΩ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Ρεπορτάζ του "Τροχού", 10-6-2013.



Το κλίμα διχασμού και έντασης που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των μελών του ΔΑΣΩ εκφράστηκε και κατά την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (στις 12) σε αίθουσα του Κονταξοπούλειου.


Πρώτο «μελανό» σημείο η αυθαίρετη απόφαση του προέδρου του ΔΑΣΩ κ. Μπάτου να απαγορεύσει (μας «πέταξε έξω») την παρακολούθηση της Συνέλευσης στον «Τροχό» και σε δυο - τρεις ακόμα πολίτες του Ωραιοκάστρου που ήθελαν να παρακολουθήσουν (θέλησε να εκδιώξει από την αίθουσα ακόμα και τον έφορο της εφηβικής ομάδας βόλει, χωρίς όμως να το καταφέρει). Αυτό φυσικά δεν ήταν καθόλου τυχαίο αφού στη Συνέλευση ακούστηκαν πολύ «ενδιαφέροντα» στοιχεία που αφορούσαν κυρίως τα οικονομικά του συλλόγου (οι άλλες καταγγελίες για τις παράνομες εγγραφές μελών και τις αλλοιώσεις στα βιβλία του συλλόγου είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί με την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στον «Τροχό»). Έτσι, μάθαμε ότι σε κλοπή που έγινε στο Κονταξοπούλειο τον Αύγουστο του 2011 εκλάπησαν τα βιβλία με τα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν στοιχεία (όπως ανέφερε ο κ. Μπάτος) μόνο  από το Σεπτέμβριο του 2011 και μετέπειτα. 
Επίσης, πήραμε μια έστω και θολή εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου ή μάλλον της "εταιρίας" μιας και τα ετήσια έσοδα ανέρχονται στις 150.000 ευρώ περίπου («είναι πολλά τα λεφτά Άρη»), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε κατά τη λογοδοσία ο πρόεδρος κ. Μπάτος. Για τα σημαντικότατα οικονομικά θέματα θα μπορούσαμε να σας ενημερώσουμε πολύ αναλυτικότερα αλλά δυστυχώς το ρεπορτάζ έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ποια άλλα θέματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια της θερμότατης (υπήρξαν εντονότατες αντεγκλίσεις) αυτής Συνέλευσης: 
Κατ’ αρχάς, ο κ. Τσαμεσίδης αμφισβήτησε τη νομιμότητα της Συνέλευσης διότι η θεματολογία της, όπως καθορίστηκε, δεν ήταν νόμιμη. Δεν έπρεπε, κατά την άποψή του, να υπάρχει το 5ο θέμα «Λήψη απόφασης για την εισήγηση του Δ.Σ. , για διαγραφή μελών που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένα για διάστημα άνω των δύο ( 2 ) ημερολογιακών ετών και αυτών που βλάπτουν τα συμφέροντα του συλλόγου.». Το θέμα αυτό αποσύρθηκε από τον κ. Μπάτο και η Συνέλευση συνεχίστηκε.
Στη συνέχεια ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλος έκανε ένσταση για 2 μέλη που όπως ανέφερε δεν έπρεπε να βρίσκονται στην αίθουσα καθώς έχουν οικονομικές συναλλαγές με το Σύλλογο. Η ένστασή του απορρίφθηκε διότι δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία. Ο κ. Παπαδόπουλος επέμεινε ότι η Συνέλευση ήταν παράνομη διότι δεν υπήρχαν τα βιβλία του Συλλόγου (τα έχει καταθέσει στον εισαγγελέα για να ελεγχθούν οι αλλοιώσεις). Τότε, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπάτος κατέθεσε στο προεδρείο (στην κ. Χριστογιάννη) φωτοτυπίες των βιβλίων οι οποίες όμως αμφισβητήθηκαν καθώς δεν ήταν επικυρωμένες. Παραταύτα το προεδρείο της έκανε δεκτές.
Ακολούθησε συνοπτικός διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από τον κ. Μπάτο που ανέφερε ότι μέχρι τις 28-5-2013 η διοίκησή του ΔΑΣΩ εισέπραξε (σε 3 χρόνια;), συνολικά, 383.666 ευρώ και από τον κ. Παπαδόπουλο που επέμεινε στις καταγγελίες του για παράνομες εγγραφές μελών και αλλοιώσεις στα βιβλία του συλλόγου. 
Κατόπιν, το λόγο πήρε το μέλος του Συλλόγου κ. Ιωσηφίδης ο οποίος ζήτησε αναβολή της Συνέλευσης και των εκλογών για να ξεκαθαριστεί ποια μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου. 
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Μπάτος και κατέθεσε στο προεδρείο λίστα με 56 ονόματα για τα οποία υπήρξε συμφωνία 4 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ότι είναι οικονομικά τακτοποιημένα και έχουν δικαίωμα ψήφου. Η συμφωνία αυτή έγινε 2 μέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, στις 7/6, και μεταξύ των 4 από τα 9 μέλη του Δ.Σ (δεν υπήρξε δηλαδή απαρτία) ήταν και ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος «έπαιξε σε δυο ταμπλό», από τη μια έκανε τις καταγγελίες και από την άλλη συμφώνησε στην παράτυπη διαδικασία.
Η λίστα αυτή, όμως, δεν έγινε δεκτή από τη Γενική Συνέλευση καθώς δεν είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ με νόμιμη απαρτία. Για το θέμα αυτό έγινε ψηφοφορία, στην οποία 18 μέλη ψήφισαν να μη γίνει δεκτή και 16 να γίνει δεκτή.
Τελικά, αποφασίστηκε, μάλλον ομόφωνα, να αναβληθεί η Συνέλευση και οι εκλογές για την ερχόμενη Κυριακή 16/6, στις 11 το πρωί, στο Κονταξοπούλειο.
Επίσης, αποφασίστηκε ότι δεν ολοκληρώθηκε η λογοδοσία και δεν εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, αφού δεν υπήρξε σχετική ψηφοφορία.

Η συνέντευξη του Γιώτη Παπαδόπουλου
Α' ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Συνέντευξη Γ. Παπαδόπουλου για τις αναταράξεις... από atreckar

Β' ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.