Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αστέριος Γαβότσης:Απαξιώνει τους θεσμούς η σημερινή διοίκηση του δήμου

Ένας ακόμη θεσμός του «Καλλικράτη» τείνει να «εξαφανιστεί» από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου. Ο λόγος για τη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, η σύνθεση της οποίας γνωστοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε τόσο τη μείωση των μελών της, όσο και την παντελή απουσία εκπροσώπησης φορέων της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας.
Η συγκρότηση της νέας δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, καθώς η θητεία της προηγούμενης είχε λήξει, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2013 και από την οποία αποχώρησαν τα περισσότερα μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου λόγω μη έγκαιρης χορήγησης των σχετικών εισηγήσεων. Ωστόσο, η θητεία της νέας δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να ισχύσει καθώς για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» έχει ήδη προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης όπου με καταγγελία της ζητά την ακύρωση όλων των αποφάσεων της συνεδρίασης της 23ης Μαΐου, καθώς δεν υπήρξε απαρτία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης απαρτιζόταν από 67 μέλη, εκ των οποίων, 52 εκπρόσωποι φορέων και από τις 3 δημοτικές ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου και 15 πολίτες ενώ τα μέλη της νέας επιτροπής αγγίζουν μόλις τα 17 (14 εκπρόσωποι φορέων και 3 πολίτες), αποδεικνύοντας την αδιαφορία των πολιτών που πηγάζει από την απαξίωση του θεσμού από τη σημερινή διοίκηση του δήμου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδρίασε μόλις 2-3 φορές, παρόλο που η σχετική νομοθεσία θέτει ως ελάχιστο όριο την σύγκληση ανά τρίμηνο (άρθρο 76, παρ.3, του Ν. 3852/2010).
Η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» καταγγέλλει τη σημερινή διοίκηση του δήμου για πλήρη απαξίωση του θεσμού και ζητά την εκ νέου συγκρότησή της μη αποκλείοντας καμία δημοτική ενότητα του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου

Αστέριος Γαβότσης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.