Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σήμερα Τετάρτη 12/6 ώρα 20:00 η ομάδα PegasusImpetus Team του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου παρουσιάζει την όλη της προσπάθεια.

Μια μέρα πριν την αναχώρηση της για τους τελικούς του διαγωνισμού F1in schools η ομάδα PegasusImpetus Team του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου παρουσιάζει την όλη της προσπάθεια.


Η ηθική συμπαράσταση με την παρουσία μας είναι ότι καλύτερο μπορούμε να τους δώσουμε.     
Ποιοί είμαστε!

Η Pegasus Impetus Team αποτελείται από μια ομάδα μαθητών η οποία δήλωσε συμμετοχή και εκπροσωπεί για πρώτη φορά φέτος το 2ᵒ ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Η ομάδα αυτή αποφάσισε να συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό F1 In Schools , στα πλαίσια του οποίου καλείται να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να τρέξει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, συναγωνιζόμενο σχολεία από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.
‘’Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό καθώς θέλαμε να συμμετέχουμε σε μια ενδιαφέρουσα οργάνωση έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τις καθημερινές δραστηριότητες του σχολείου και έχουμε ως κύριο σκοπό να μάθουμε κάτι καινούργιο πέρα από τα συνηθισμένα μαθήματα ,επίσης μας άρεσε η ιδέα του διαγωνισμού που γίνεται ανάμεσα σε σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα γιατί έτσι θα δούμε τι σκέφτονται και άλλοι συνομήλικοι μας και έτσι θα μπορέσουμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας πάνω στο θέμα της F1’’ είπαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας ανεύρεσης ονόματος για την ομάδα μας πολλά ήταν τα ονόματα τα οποία αναφέρθηκαν από την ομάδα μας. Το τελικό όνομα αποφασίστηκε ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ όλων των μαθητών του σχολείου μας έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική αλλά και από όλους τους μαθητές αρεστή γνώμη για το όνομα της ομάδας μας.
Για την ολοκλήρωση αυτού του project χρειάζονται αρκετές ώρες δουλείας, διότι είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Ιδιαίτερα δύσκολο είναι το κομμάτι για την εκμάθηση του προγράμματος σχεδίασης στον υπολογιστή.
Ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόοδο της ομάδας μας στο διαγωνισμό είναι το Marketing. Με την διαδικασία του marketing θέλαμε να προβάλουμε την ομάδα και την προσπάθεια μας. Με τις σελίδες μας στο Facebook και στο Twitter ενημερώνουμε καθημερινά τους ‘’φίλους’’ μας για όλες τις εξελίξεις της ομάδας μας. Μέρος του marketing είναι η ιστοσελίδα και το blog μας οπου αναρτούμε τις διάφορες δραστηριότητες της ομάδας.
Για την προβολή της ομάδας μας στο κοινό του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο την Παρασκευή 8 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε έναν αποκριάτικο χορό με σκοπό την κάλυψη κάποιων εξόδων για την δημιουργία αυτοκινήτου της Pegasus Impetus. Εκτός από χρηματικό όφελος καταφέραμε να διασκεδάσουμε τους συμμαθητές και φίλους μας και να προωθήσουμε τη φήμη της ομάδας μας και του διαγωνισμού. Πλέον είναι περισσότεροι αυτοί που αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας και μας στηρίζουν καθημερινά με διάφορους τρόπους.
Στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τα έξοδα όλου του project η ομάδα της Pegasus ψάχνει για χορηγούς καλύπτοντας μας έτσι κάποια έξοδα ή προσφέροντας μας τις υπηρεσίες τους. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, πολλές είναι οι εταιρείες του χώρου και όχι μόνο που ανταπεξήλθαν στα αιτήματα μας και έγιναν χορηγοί της ομάδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.