Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καρασαββίδης Δ.: Απάντηση σε δημοσιεύματα περι εξουσιολαγνείας και Πρόταση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την υιοθέτηση ψηφίσματος για την γενοκτονία των ποντίων


Αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω σε ορισμένα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών όσον αφορά την συνέντευξη που παραχώρησα σε έκδοση έντυπου τύπου του Ωραιοκάστρου.
Έφτασαν στο σημείο κάποιοι να με αποκαλέσουν και εξουσιολάγνο την στιγμή που εγώ ο ίδιος επέλεξα να τραβήξω τον πολιτικό μου Γολγοθά, αποκηρύσσοντας τη διοίκηση Μπάτου το 2002 και γνωρίζοντας ότι αν παρέμενα θα απολάμβανα την εξουσία παρ’ αυτά. Και όμως επέλεξα τον δρόμο της σύγκρουσης γιατί αισθάνθηκα ότι είχαν προδοθεί τα πιστεύω μου. Επέλεξα να εκτεθώ ξανά πολιτικά και οι πολίτες αντάμειψαν την παράταξη με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 23,5%. Τελικά η δίψα μου για εξουσία που ακριβώς εντοπίζεται; Μάλλον το να είναι κάποιος οπαδός του ρεαλισμού και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους φαίνεται ότι ενοχλεί, αλλά όλο αυτό το διάστημα που έχω ενεργή συμμετοχή στο τοπικό πολιτικό σύστημα κατάλαβα ένα πράγμα, αν δεν είσαι ειλικρινής πλέον απέναντι στον πολίτη τότε πολύ απλά δεν θα έχεις θέση σ’ αυτό. Οι εποχές άλλαξαν και τα βιώματα των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια μας έχουν κάνει όλους να αναθεωρήσουμε απόψεις και αντιλήψεις περί πολιτικής και πολιτικών. Άραγε κάποιος που δεν λέει αλήθεια ή λέει μισές αλήθειες πως ακριβώς μπορεί να υπηρετήσει τον πολίτη; Εκτός αν τον έχει κυριεύσει η ιδιοτέλεια και ο σκοπός είναι άλλος. Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσα είπα αυτά που ακριβώς αισθάνομαι και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω, μακριά από μικρότητες και μικροπολιτικαντισμούς.
 Τέλος, προς ενημέρωση όλων των συμπολιτών μου θέλω να δηλώσω ότι όπου μπορώ να σταθώ αρωγός στην προσπάθεια να ορθοποδήσει και να προοδεύσει ο τόπος μου, θα το κάνω χωρίς κανένα δισταγμό.       

Με σεβασμό και εκτίμηση
Δημήτρης Καρασαββίδης


Πρόταση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την υιοθέτηση ψηφίσματος για την γενοκτονία των ποντίων

Ωραιόκαστρο, 14 Μαϊου 2013
  
Προς: την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου
 Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
                        Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους

Θέμα: 19η Μαϊου, ημέρα μνήμης γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού

 Κυρία Πρόεδρε,
                     
                        Η καθιέρωση της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τον  ελληνισμό καθώς συνδέει τον σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του. Ο συνοικισμός του Ωραιοκάστρου, ως κατεξοχήν προσφυγικός συνοικισμός οφείλει να τιμά την ημέρα αυτή όπως ακριβώς αρμόζει και στους προγόνους του. Προτείνω, ως ελάχιστος φόρος τιμής, να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την υιοθέτηση ψηφίσματος για την γενοκτονία των ποντίων, προσδίδοντας έτσι ύψιστη σημασία στο εν λόγω γεγονός.

Ωραιόκαστρο, 14 Μαΐου 2013                
  Ο δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου 
  Καρασαββίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.