Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ακατάλληλο νερό. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής, γίνεται επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου.


ΣΥΡΙΖΑ Δελτίο τύπου 7/2/2013.

Ακατάλληλο νερό. Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής, γίνεται επικίνδυνη  για την υγεία  των κατοίκων  του δήμου Ωραιοκάστρου. 
Μόνο σε κάποιες χώρες της Αφρικής και μόνο σε μερικούς οικισμούς του δήμου Ωραιοκάστρου δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Και όταν ένας τόπος δεν έχει καθόλου νερό ή στο νερό του  υπάρχουν βακτηρίδια ή  νιτρικά, τότε σημαίνει ότι στη διοίκηση του δήμου  υπάρχουν τα  παράσιτα  που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.
Είναι δικαιολογημένη η οργή των κατοίκων του Δρυμού, αλλά και της Νεοχωρούδας και του Πενταλόφου, που τόσα χρόνια έπιναν αυτοί και τα παιδιά τους δηλητήριο, αντί για νερό, με απροσδιόριστες ακόμη επιπτώσεις στην υγεία τους. 
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες του  δημάρχου και αξεπέραστη πραγματικά η ανικανότητα του. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του προς τους δημότες. Τους οποίους  άφηνε επί ενάμιση χρόνο να πίνουν ακατάλληλο νερό στο Δρυμό και τώρα που ξεσκεπάστηκε τους  αφήνει και χωρίς καθόλου νερό.
Το μόνο που φαίνεται να  απασχολεί τον μνημονιακό Σαραμάντο, είναι το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας στους Γερμανούς και η συστηματική του   ενασχόληση  με τις απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες αναδείχνει  μια μοναδική μεθοδικότητα  κι  έναν αξιοζήλευτο ζήλο.
Η υπόθεση με την ποιότητα και την επάρκεια του νερού στο Δρυμό, τη Λητή  στη Νεοχωρούδα και  τον Πεντάλοφο, είναι γνωστή κι είχε απασχολήσει και παλιότερα. Ο Δήμος όμως δεν πήρε κανένα μέτρο πρόληψης και ούτε  ενδιαφέρθηκε να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων με αποτέλεσμα να προκληθεί  και εισαγγελική παρέμβαση.    Αντίθετα διαρκώς θόλωνε  τα πράματα, απέκρυπτε τα στοιχεία  μετρήσεων   ή τα παρουσίαζε  με ασάφειες και παραλείψεις. Ο δήμαρχος έφθασε μάλιστα στο σημείο να απειλεί με μηνύσεις  τοπικά ηλεκτρονικά μέσα γιατί  αποκάλυπταν την αλήθεια. 
   Επειδή με τα θέματα υγείας δεν παίζουν και δεν χωρά σε αυτά καμία δικαιολογία και συγνώμη εκ των υστέρων,  η  διοίκηση Σαραμάντου για τον  υπόλοιπο χρόνο που θα παραμείνει  στο δημαρχείο, οφείλει  να αναλάβει τις ευθύνες της.  
Δουλειά του δήμου είναι  να λαμβάνει  όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξασφαλίσει   επαρκές και ποιοτικά κατάλληλο νερό  για τους κατοίκους. Ας την κάνει επιτέλους.
ΣΥΡΙΖΑ Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.