Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Προυπολογισμός Δήμου Ωραιοκάστρου: «κάθε πέρυσι και καλύτερα» ενώ η δημοτική αρχή παρουσιάζεται συμβιβασμένη, ηττοπαθής και χωρίς όραμα.


Ρεπορτάζ του "Τροχού", 5-2-2013.


Ψηφίστηκε σήμερα(χθές) το πρωί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου ο προυπολογισμός και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης (τεχνικό πρόγραμμα) του 2013. Η ψήφιση έγινε χωρίς την παρουσία της μείζονος αντιπολίτευσης (για άγνωστους λόγους δεν παρουσιάστηκε κανείς από τους 4 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης) ενώ την διαδικασία κατήγγειλε και αποχώρησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χ. Χατζηπαραδείσης.
Ο κ. Χατζηπαραδείσης διαμαρτυρήθηκε για την ώρα της συνεδρίασης (12 το πρωί) την οποία χαρακτήρισε ακατάλληλη για τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους αλλά και για τους πολίτες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την σημαντική αυτή συνεδρίαση. Και πραγματικά, οι πολίτες που έδωσαν το παρών ήταν ελάχιστοι ενώ υπήρξαν και πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων (κυρίως από την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους). Ακόμα ο κ. Χατζηπαραδείσης επέκρινε τη διοίκηση για το ότι δεν παρέδωσε στους δημοτικούς συμβούλους τον προυπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα σε έντυπη μορφή (έστειλε email) ώστε να μπορούν να τα μελετήσουν.
Ο Σαραμάντος, απολογούμενος, απάντησε ότι η συνεδρίαση ορίστηκε αυτή την ώρα διότι ασκήθηκε πίεση στον Δήμο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην ψήφιση του προυπολογισμού. Μάλιστα, όπως δήλωσε, αύριο(σήμερα) στις 11 το πρωί θα  πραγματοποιηθεί συνάντηση με υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να ελέγξουν τον προυπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.