Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΦΑΝΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΔΩΔΕ

Η μάχη εδώ και μέρες της ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν και είναι να αποτρέψει τις απολύσεις του προσωπικού στους ΟΤΑ. Αυτό για να πετύχει θέλει ενότητα αλληλεγγύη και μεγαλοψυχία. Κάποιοι που θέλουν σ΄ όλη την ζωή τους να σέρνονται σαν τα ερπετά σας πείσανε ότι το μόνο που πρέπει, ακόμη και τώρα στην ξεφτίλα και την υποτέλεια που μας υποχρεώνουν κάθε μέρα, είναι να σκέφτεται ο καθένας την μικρότητα και το συμφέρων του. Και σας τάξανε σωτηρία, όχι για πολύ αλλά για μερικές μέρες. Και εσείς το δεχτήκατε και το υπερψηφίσατε. ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Και όμως υπήρχαν και :
1. Ομόφωνη (σχεδόν) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15.11.12 για να μην σταλούν στοιχεία κανενός υπαλλήλου στο Υπουργείο.
2. Κατάληψη σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας και στα Γραφεία Προσωπικού ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, που τόσο έντεχνα προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν με υπηρεσιακές και χρηματικές ποινές.
Παρ΄ όλα αυτά κάποιοι ξέχασαν την απόφαση του Δημ. Συμβ. και τις καταλήψεις και με ψευτοδιλήμματα και ψευτοεπιχειρήματα σας κάνανε να ξεχάσετε και ότι υπήρξαν απολύσεις στο Δήμο μας και ότι δίπλα από τον δικό μας Δήμο θα υπάρξουν απολύσεις. Και με τον καινούργιο Χρόνο κανείς δεν μας εγγυάται τίποτα.

Μόνο είκοσι Δήμοι Πανελλαδικά στείλανε στοιχεία και παράταση προθεσμίας υποβολής στοιχείων. Μπράβο μας! Τι περήφανα που πορευόμαστε!
Είμαστε τόσο φοβισμένοι και τόσο πρόθυμοι να εκλιπαρούμε;

Συνάδελφοι, την δουλειά μας κάνουμε, με αξιοπρέπεια και με υπευθυνότητα.
Γιατί τόση μιζέρια; Υψώστε το ανάστημα και την υπερηφάνειά σας. Δεν είμαστε λίγοι και με ενότητα όλα μπορούμε να τα ανατρέψουμε.
Επειδή κατανοώ ότι σας κορόιδεψαν και σας ξεγελάσανε λέγοντας σας είτε ότι: «ποιος θα μπορούσε σηκώσει το βάρος τέτοιας ευθύνης;» είτε «εμείς επιλέγουμε τον αργό θάνατο». Έχω να πω πως, οι μικρόψυχοι ακόμη και όταν τους καλύπτεις πλήρως βρίσκουν προφάσεις είτε να αποφύγουν ευθύνες είτε να σε πείσουν ότι καλό είναι να αργοπεθαίνεις. Για μένα το μόνο καλό είναι να πεθαίνεις με το κεφάλι ψηλά.

Μην ξεχνάτε ότι είναι λάθος που σκεφτόμαστε μόνο τις απολύσεις. Υπάρχουν στο νόμο και οι υποχρεωτικές μετατάξεις (τις βάφτισαν κινητικότητα υπαλλήλων), υπάρχει το παρατηρητήριο που θα καθορίζει πόσοι θα μπορούν σύμφωνα με τα έσοδα του Δήμου να εργάζονται, και επίσης υπάρχουν οι περικοπές στους μισθούς στα επιδόματα και στα δώρα που όλα μαζί είναι ακόμη ένα μηνιάτικο. Εάν βάλεις και τις ιδιωτικοποιήσεις (δεν ήρθε τυχαία ο Φούχτελ από εδώ) θα δείτε πως το σχέδιο είναι να φύγουμε εμείς για να ξεπουληθούν όλα στα επιχειρηματικά εργολαβικά συμφέροντα. Και κερασάκι στην τούρτα είναι όλα τα άλυτα εργασιακά μας προβλήματα που τα θέσαμε εγγράφως στον Δήμαρχο (γάλατα, υπερωρίες, πρόσθετες παροχές και το θέμα των ατόμων που κάνουν των προϊστάμενο με την ανοχή των Διοικούντων) και δεν έχουν απαντηθεί ακόμη, τότε καταλαβαίνουμε όλοι που βαδίζουμε. Οπότε ή το παλεύουμε ή κανείς δεν γλυτώνει.

Για όλ΄ αυτά προτιμώ να παραιτηθώ από πρόεδρος του συλλόγου παρά να αισθάνομαι ότι έβλεπα την καταστροφή και δεν έκανα τίποτα. Ίσως η παραίτηση μου και τα όσα αναφέρω σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε! Ίσως και όχι.
Μακάρι να μην δικαιωθούν οι ανησυχίες μου αλλά τίποτα δεν δείχνει ότι θα μας λυπηθούν ειδικά όταν δείχνουμε τόσο αδύναμοι στην απομόνωση που επιλέξαμε και πρόθυμοι να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και τρομοκρατήσεις.
Ο ΣΕΔΩΔΕ θα προχωρήσει άμεσα σε νέες εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ.

Με εκτίμηση προς όλα τα μέλη  του ΣΕΔΩΔΕ Γραμμένος (Φάνης) Γραμμενούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.