Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δεύτερες σκέψεις για το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ


Σχόλιο αναγνώστη

Δεύτερες σκέψεις για το τελικό σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ

Ορίστε και ο «νέος σοσιαλισμός» του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και το διάβασα διαγώνια, ομολογώ πως σαν κείμενο είναι σύγχρονο, ένας σύγχρονος κομμουνισμός, «στόχος μας είναι ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα» εξάλλου.
Τα πάντα στο δημόσιο (νέου τύπου όμως, με «δημοκρατικό» έλεγχο και «εγγυημένη λειτουργία»!!), «εκδημοκρατισμό όλων των δράσεων και λειτουργιών του», «ένα νέο σύστημα πρωτογενούς διανομής εισοδήματος», «απαλλαγή από τα δεσμά του καπιταλιστικού κέρδους», «ενάντια στην οικονομία του κέρδους», «ενάντια στις σχέσεις του ανταγωνισμού».
Το ότι βέβαια η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ πόρρω απέχει από οποιαδήποτε μορφή χώρας Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε σκεφθεί ως σήμερα, δεν πρέπει να μας πτοεί διότι ο Αλέξης οραματίζεται, αφού ξεμπερδέψει με την Ελλάδα, μια «ριζικά διαφορετική Ευρώπη», μια «Ευρώπη των επαναστάσεων».
Και μετά, άμα φέρουμε τον σοσιαλισμό και στην Ευρώπη, συνεχίζουμε, διότι «η καταστροφική στρατηγική του κεφαλαίου δεν είναι συγκυριακή και δεν περιορίζεται στην Ευρώπη. Αυτή εμπλέκει με τον ένα ή άλλο τρόπο όλες τις περιοχές της Γης...»
Δε θα σχολιάσω άλλο, μόνο θα πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που έχουμε ακόμα καθημερινά άφθονες ευκαιρίες γέλιου...

Δημήτρης Λιοτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.