Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

OΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ. Του Ηλία Καραγκουνιδη

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η δημοτική αρχή έχει πάψει να υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες, απλώς τις τελευταίες μέρες, με τις διάφορες συνελεύσεις, έπεσαν τελείως τα προσχήματα, και η πραγματικότητα έχει γίνει αντιληπτή από όλους, που βλέπουν δημότες αγανακτισμένους εναντίον ενός δημάρχου, που δεσμεύεται από τα ψεύδη  του λόγου του, από αγκυλώσεις, από την ιδιόρρυθμη αντίληψή του για την άσκηση διοίκησής του, δεσμεύεται τέλος, από την αγωνία της προσωπικής πολιτικής επιβίωσής του, γιατί κανείς στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος, δεν θα τον εμπιστευθεί ξανά.
Η κατάσταση στο δήμο είναι τραγική, και όλα βρίσκονται πραγματικά στον αέρα. Τα χωριά γύρω από το Ωραιόκαστρο, και μαζί και αυτό, μοιάζουν καταδικασμένα. Η διοίκηση όχι μόνο έχει μπει σε λάθος βάρκα με καταστροφικό δρομολόγιο, αλλά αρμενίζει και με τρόπο ανορθόδοξο, που ο καθένας καταλαβαίνει, ότι θα δυσκολευτούμε πολύ να τη γλυτώσουμε από αυτούς τους ανθρώπους. Αντί να βάλουν το κεφάλι τους κάτω και να δουλέψουν –έστω και αυτούς τους 20 μήνες που τους μείνανε- αναλώνονται σε ανούσια πράγματα.
Παρακολουθώντας λοιπόν όλες αυτές τις συνελεύσεις, και τις συμπεριφορές του δημάρχου και των ανθρώπων που είναι γύρω του, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι βρίσκονται σε πόλεμο με  τους δημότες, έχοντας αρνητική συμπεριφορά απέναντί τους. Το νοσηρό κλίμα που ζούμε στο δήμο μας καθημερινά, σημαδεύεται και από γεγονότα που πλέον δεν λειτουργούν ως ντεκόρ. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωπος του δημάρχου, απειλεί και βρίζει πολίτες που έχουν μια διαφορετική άποψη, και «τολμούν» να πουν τα προβλήματά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος συγκεκριμένος άνθρωπος, αλλάζει θέσεις στις συνελεύσεις πλησιάζοντας και βρίζοντας σε όποιον τολμήσει να  «πικράνει» το αφεντικό του. Τελευταία θύματα, δύο πολίτες από τη Λητή, Ο Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, και ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Δυστυχώς ο δήμαρχος θεώρησε τα δύο αυτά χρόνια, ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στο δήμο, συντηρείται και αναπαράγεται μέσα από «κολλητούς» που προσφέρουν «εμπιστοσύνη».
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.