Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.


Τα ζώα έχουν δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συνεχώς από τους ανθρώπους. Για αυτό καθιερώθηκε η 4η Οκτωβρίου  ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να υπενθυμίζει στους ανθρώπους την στενή σχέση τους με τα ζώα,  τις ευθύνες τους και την ανάγκη  σεβασμού των δικαιωμάτων και την  αντιμετώπιση  των  προβλημάτων  τους.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων ο νεοσύστατος Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου (ΦΣΩ)  στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους πολίτες σε δράση   ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων, που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Η κατάσταση στο δήμο Ωραιοκάστρου  στο τομέα των αδέσποτων ζώων που ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς είναι δραματική. Τα ζώα συνοδείας (σκύλοι, γάτες κλπ) εγκαταλείπονται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, κάποια επίσης ταλαιπωρούνται από ασυνείδητους κατόχους και πολλά δηλητηριάζονται με φόλες από εγκληματικούς ανθρώπους. 
Ο ΦΣΩ θα επιδιώξει σε συνεργασία με όλους του τοπικούς  φορείς και το δήμο, για  να εφαρμοστεί πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων, στοχεύοντας στην καταγραφή τους και  σε δράσεις στειρώσεων, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης, με παράλληλο στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και απώτερο σκοπό τη μείωση του  αριθμού των αδέσποτων  και με την προώθηση των  υιοθεσιών.     
Παρέχοντας σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα στα αδέσποτα, παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους του  δήμου μας, μετατρέπουμε τα αδέσποτα σε φύλακες της γειτονιάς μας  και συμβάλλουμε στην αρμονική συνύπαρξη με τους τετράποδους φίλους μας.
Ο ΦΣΩ επιζητεί  τη συνεργασία με κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από την ατομική  προσπάθεια και τη συλλογική δράση να αφυπνιστούν  συνειδήσεις, να αναθεωρηθούν   παρωχημένες αντιλήψεις και να πιέσουμε  προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση για την εξεύρεση  λύσεων στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που έχουν και αυτά στην ζωή. 
Επειδή στο δήμο Ωραιοκάστρου τα κρούσματα δηλητηριάσεων των αδέσποτων με φόλες είναι συνεχή και πολλά, αντί επιλόγου παραθέτουμε χαρακτηριστική  ανακοίνωση  του δημάρχου Πεντέλης, ενδεικτική του τρόπου  που αντιμετωπίζει σαν  δήμος το αντίστοιχο  πρόβλημα.
«ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ!
 Δυστυχώς το έγκλημα με τις δολοφονίες των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων δεν έχει όρια! Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17). 
 ΟΙ “ΦΟΛΕΣ” ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ και κάθε συναίσθημα που την ορίζει…!!!
 Ο Δήμαρχος Πεντέλης 
Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης».


Φιλοζωικός .Σύλλογος .Ωραιοκάστρου. Πέμπτη 4/10/2-12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.