Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αστέριος Γαβότσης: Το ρουσφέτι οργιάζει στον δήμο Ωραιοκάστρου. Στα μουλωχτά οι προσλήψεις. Άνιση μεταχείριση των δημοτών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.7.2012


Το ρουσφέτι οργιάζει στον δήμο Ωραιοκάστρου. Στα μουλωχτά οι προσλήψεις. Άνιση μεταχείριση των δημοτών.
Μπορεί στην παραγωγή έργου και στις υπηρεσίες που παρέχει η  διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, να καταλαμβάνει την τελευταία θέση, στο ρουσφέτι όμως χτυπάει πρωτιά.
Στην πιο  δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες, της ανεργίας και της φτώχειας, οι  προσλήψεις του δήμου,  γίνονται στα μουλωχτά, στα κρυφά, προκαλώντας  την δικαιολογημένη οργή των δημοτών. 
Το  όργιο ψηφοθηρικών δίμηνων προσλήψεων στο δήμο τινάζει την ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών στον αέρα και παραπέμπει  στη  ρεμούλα και στο πελατειακό   σύστημα   που έφερε  τη χώρα στον γκρεμό.
Οι προσλήψεις αυτές έγιναν στα «κρυφά» χωρίς καμία ενημέρωση ή  ανακοίνωση στον κόσμο. Πραγματοποιούνται  καθαρά με ευθύνη και απόφαση του Σαραμάντου, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο.
Με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες προσλήφθηκαν ως συνοδοί απορριμματοφόρων και για το τμήμα θερινής απασχόλησης άτομα που ήταν υποψήφιοι του Σαραμάντου ή είχαν επιστρατευθεί στον προεκλογικό του αγώνα και τώρα τους ανταποδίδει την υποχρέωση. Πολλοί δε από αυτούς ενώ προσλήφθηκαν για συνοδοί απορριμματοφόρου, θα είναι συνοδοί του δημάρχου, παραβιάζοντας και αυτούς ακόμη τους όρους της ρουσφετολογικής πρόσληψης. Όμως  δεν διοικείται  έτσι ο δήμος, από έναν δήμαρχο που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους δημότες.  
Είναι ηθικά απαράδεκτο να γίνονται προσλήψεις με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο, σε βάρος της ίσης μεταχείρισης  των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε να αποκλείονται οι  δημότες που έχουν ανάγκη, επειδή δεν είναι αρεστοί στο Σαραμάντο και να τους χωρίζει σε δημότες α΄και β΄ κατηγορίας.
Δέσμευση της Δημοτικής  παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» είναι να γίνεται δημόσια προκήρυξη των θέσεων εργασίας,  οι προσλήψεις κάθε είδους  να γίνονται με ανοιχτό  διαγωνισμό και διεργασίας του ΑΣΕΠ. 
Όχι  προσλήψεις πίσω από κλειστές πόρτες και με κρυφές λίστες. Πλήρης νομιμότητα, πλήρης δημοσιότητα, πλήρης διαφάνεια. Διαδικασίες διοίκησης ανοικτές στον έλεγχο του κάθε πολίτη.

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.