Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση του υπό ίδρυση ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου.

Προσοχή! Μανιακός στήνει παγίδες θανάτου για ποδηλάτες στο βουνό του Ωραιοκάστρου. 
Τις τελευταίες μέρες στο δάσος του Ωραιοκάστρου οι ζωές των ποδηλατών και κυρίως όσων κάνουν MTB Downhill  στα ποδηλατικά μονοπάτια βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. 
 Ένας παράφρων, μισάνθρωπος πάει και  χαλάει τα μονοπάτια βγάζει  και ξηλώνει  τα υποστηριχτικά ξύλα και στη συνέχεια  αφήνει κομμάτια κορμών πάνω στο χαλασμένο μονοπάτι. Σκοπός του, όχι μόνο για  να  αχρηστεύσει το μονοπάτι, αλλά  να στήσει στην κυριολεξία παγίδα θανάτου στους ανυποψίαστους  ποδηλάτες. Λόγω της ταχύτητας της κατάβασης ο ποδηλάτης δεν προλαβαίνει  να δει ότι το μονοπάτι είναι καταστραμμένο και ούτε  να αποφύγει βέβαια τα ξύλα,  με απρόβλεπτες  για τη ζωή του συνέπειες.
Ο διεστραμμένος ψυχοπαθής όμως δεν σταματάει εδώ. Προκειμένου να πετύχει μεγαλύτερη απόλαυση αυτοϊκανοποίησης παίρνει από τα ξύλα που βγάζει, όσα έχουν καρφιά και τα βάζει με τα καρφιά ανασηκωμένα στα σημεία που περνάνε οι ποδηλάτες ή στα σημεία που προσγειώνονται από τα άλματα, με προφανή σκοπό την πρόκληση θανατηφόρου  ατυχήματος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Οι ποδηλάτες, αλλά και οι γονείς των παιδιών που κάνουν MTB Downhill  ανησυχούν σφόδρα, είναι ανάστατοι  και φυσικά δεν θα επιτρέψουν να εκτίθενται σε κίνδυνο ζωές. Όποιος το κάνει, για όποιο σκοπό κι εάν επικαλείται ότι  το κάνει, οφείλει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επιλέγεται ως τρόπος επίλυσης των όποιων διαφορών η βιαιότητα και οι μαγκιές τύπου…Κασιδιάρη.
 Επίσης   να ξέρει  ότι αργά ή γρήγορα  θα βρεθεί  αντιμέτωπος με τις σχιζοφρενείς πράξεις του.  Θα υποστεί  στο ακέραιο τις συνέπειες τους. Το βουνό θα προστατέψει τους ποδηλάτες,  όπως και όλους τους  επισκέπτες  του, ανταποδίδοντας την αγάπη τους και ο κάθε υπέρμαχος  της βίας, που νομίζει ότι με το έτσι θέλω και τον τσαμπουκά θα επιβάλλει τις απόψεις του, θα αντιμετωπιστεί με τον ΣΩΣΤΟ τρόπο.
Τέλος αφήνουμε  καταμέρος τις αστειότητες του κάθε άσχετου του καναπέ περί προστασίας του δάσους, από τις κατασκευές υποτίθεται των ποδηλατών. Οι κατασκευές αυτές είναι μικρής κλίμακας,  είναι παρεμβάσεις ήπιες με φυσικά υλικά κυρίως από το ίδιο το δάσος, είναι από τις σύνηθες ανθρώπινες επεμβάσεις που γίνονται σε όλα τα δάση του κόσμου για τη χάραξη και συντήρηση κάθε είδους μονοπατιού  ή και για τις  εξέδρες για τα άλματα των ποδηλατών. Κανένας αυτόκλητος «σωτήρας»  του δάσους, δεν δικαιούται  να προβαίνει σε αυτού του είδους τις εγκληματικές ενέργειες. Ο υπό ίδρυση ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου θα επιδιώξει σε συνεργασία με το δασαρχείο να διευθετηθούν και να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα.
Το δάσος κινδυνεύει από τους καναπεδάκηδες και  την αδιαφορία τους. Από τους αργόσχολους και την πολυπραγμοσύνη τους.  Όχι από αυτούς που περνάνε τις ώρες τους στο βουνό  γιατί το αγαπάνε.
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή
Κουτουξιδης Αντωνιος
Μουρατιδης Γιωργος
Παπαγρηροριου Γιαννης
Παπαδοπουλος Κωστας
Πανταζοπουλος Σταυρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.