Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο «ΠΟΝΤΟΣ»



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Κυριακή 20 Μαΐου 2012  στο Μεσαίο Θεσ/νίκης από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».
Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου στον Ιερό Λόφο Νέων Κοτυώρων και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ»...

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με το χαιρετισμό του προέδρου Θεόδωρου Αμανατίδη και στη σύντομη αναφορά του  στα γεγονότα της εποχής εκείνης.
Στη συνέχεια  ακολούθησε ομιλία από την Καίτη Μελή με θέμα: «Σε τέσσερις φάσεις η Γενοκτονία σε βάρος των Ποντίων»,  και από τον Πάνο Καϊσίδη με θέμα: «Η επίπτωση της Γενοκτονίας στον πολιτισμό των Ποντίων».
Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» Θεόδωρος Αμανατίδης και ο αντιδήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου, Ενότητας Καλλιθέας Γεώργιος Λαζαρίδης.
Ακόμη, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης και πολύς κόσμος.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» ευχαριστεί τον ιερέα Φώτιο Καβακά και την εκκλησιαστική επιτροπή Μεσαίου για τη συνεργασία τους στην εκδήλωση. Επίσης, ευχαριστεί τη Σόνια Μαυροπούλου, τη Σοφία Σερτσόγλου-Στεφανίδου, τη Φρόσω Μαυρίδου και την Άννα Αμανατίδου για την παρασκευή των κολύβων. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.