Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καραγκουνίδης Ηλίας: ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΦΩΝΗΣ


 ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΦΩΝΗΣ

«Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν Αργείοι, για να αισθανθούν αιδώ, εύκολα φτάνουμε στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο Δήμο μας και μετατρέπεται η κριτική και ο καυτηριασμός των πεπραγμένων, που είναι έργο της αντιπολίτευσης, σε ποινικό αδίκημα που οδηγείται στο δικαστήριο. Οι στόχοι αυτής της πράξης ποινικοποίησης πολλαπλοί : εκφοβισμός, σιωπή, οικονομική πίεση, δημιουργία καθεστωτικού κλίματος, όπου με μηνύσεις και αγωγές θα καμθεί – ελπίζουν – η αντίσταση και η ύπαρξη μιας άλλης φωνής». «Οι λόγοι της δίωξής μου είναι καθαρά πολιτικοί. Είναι η προσπάθεια ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού της διοίκησης και της αλαζονικής συμπεριφοράς. Αισθάνθηκαν τον κίνδυνο της απώλειας της εξουσίας και προσπαθούν να με εξοντώσουν πολιτικά και κοινωνικά. Εγώ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στον κατήφορο που έχουν πάρει οι ίδιοι. Έχω μάθει στη ζωή μου να πορεύομαι με σημαία την αλήθεια και να υπηρετώ ανιδιοτελείς αξίες. Αξίες, προφανώς άγνωστες σε αυτούς».
Αυτά μας έλεγε ο κ. Πολυχρονίδης πριν μερικά χρόνια, όταν είχε διωχθεί ποινικά από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Και έρχεται τώρα αυτή τη φορά να τα εφαρμόσει ο ίδιος σαν μάρτυρας κατηγορίας. (Κάποτε βέβαια θα πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες του Ωραιοκάστρου, πως είναι η αιτία να έχουμε σήμερα την χειρότερη και την πιο ανίκανη διοίκηση που πέρασε ποτέ από τον Δήμο μας). Γιατί αυτά που δεν κατάφεραν να περάσουν μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια, με τραμπουκισμούς και βρισιές, προσπάθησαν να μεταφέρουν τον φόβο στα έδρανα των δικαστηρίων.
Βέβαια, ο κ. Πολυχρονίδης έχει μάθει στη ζωή του, όπως έγραφε, να υπηρετεί ανιδιοτελώς αξίες. Τώρα τι αξίες είναι αυτές με τις απευθείας αναθέσεις, το ένα 45άρι να διαδέχεται το άλλο και οι παχυλοί μισθοί όλης της παρέας του Σαραμάντου να μπαίνουν στην τσέπη τους, την ώρα που από χιλιάδες συμπολίτες τους βγαίνουν από την δική τους, προφανώς δεν μπορώ να καταλάβω. Οι λέξεις έτσι και αλλιώς σ’αυτή την χώρα, από καιρό έχουν χάσει την αξία τους.

Καραγκουνίδης Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.