Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Γ.Νικόπουλος: Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά την αγορά μας εκεί που της αξίζει. Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.

Έχω κατηγορηθεί από πολλούς ότι δεν μιλώ εύκολα και δεν επιλέγω, όπως κάποιοι άλλοι, να βγάζω λόγους και να «διαφημίζω» τις ενέργειες, που γίνονται κατά καιρούς από τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. Σε όλους αυτούς αλλά και σε όσους αναρωτιούνται γιατί έχω επιλέξει αυτή την οδό, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος των μεγάλων λόγων. Προτεραιότητά μου ήταν και θα είναι να υλοποιώ, όλα όσα σκεπτόμασταν και αποφασίζαμε ως Σύλλογος. Από την αρχή επιδίωξα τη θέση του προέδρου και αυτό δεν το έκρυψα ποτέ αλλά και ποτέ δεν υποτίμησα τους συνεργάτες μου. Στόχος μου είναι να λειτουργούμε όλοι μαζί, χωρίς να έχουμε διαμάχες για το ποιος θα είναι αυτός που θα το πει ή θα το κάνει.

Η εκλογή μας στις 16-10-2011 δεν δημιούργησε μια παραταξιακή ομάδα, δημιούργησε μια ομάδα καταστηματαρχών που έχουν και αυτοί τις ίδιες υποχρεώσεις, όπως και οι υπόλοιποι και φυσικά μια οικογένεια από πίσω τους. Παρόλα αυτά, είχαν το μεράκι και τη θέληση να ασχοληθούν και να αποκτήσουν ακόμη ένα «βάρος» σε μια κρίσιμη εποχή για όλους μας. Κανένας από όσους συμμετέχουμε στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου δεν εκλέχτηκε με πλάγιο τρόπο. Παρόλο, που το καταστατικό μας ορίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να είναι 5μελες, εμείς καλούμε στις συνεδριάσεις και το αναπληρωματικό μέλος, προκειμένου να ακούσουμε και τη δική του γνώμη. Ενώ δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στο δήμο μας να έρθει και να εκφράσει τη γνώμη του για το καλό της τοπικής αγοράς.
Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες καταφέραμε να «ενοχλήσουμε» πολλούς, πάντα με γνώμονα το καλό των επιχειρηματιών του τόπου. Μέσα σε όλα αυτά καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου να εκλέξουμε δυο μέλη μας ως επιλαχόντες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το οποίο μας έδειξε αμέριστη συμπαράσταση στο δύσκολο έργο μας. Με αφορμή λοιπόν την εκλογή τους και με την καθοδήγηση κάποιων ανθρώπων κάναμε αυτό που θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια για το σύλλογο μας αλλά και για τους επιχειρηματίες του Ωραιοκάστρου, να εκλέξουμε αντιπρόσωπο του Συλλόγου στην Ομοσπονδία. Έτσι πλέον ο σύλλογος μας αναγνωρίστηκε επίσημα όχι μόνο στο δήμο μας αλλά και από άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας blog, μέσω του οποίου θα μπορούν να ενημερώνονται όλοι οι επιχειρηματίες της περιοχής ενώ κλείσαμε συμφωνία με εταιρία για μαζική αποστολή sms προς ενημέρωση όλων για τα δρώμενα που μας αφορούν. Καταφέραμε με συνεχείς καταγγελίες και σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία να διώξουμε το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών, οι οποίοι επιχείρησαν να εγκατασταθούν στο Ωραιόκαστρο.
Επόμενος στόχος μας είναι η συνάντηση όλων των προέδρων των φορέων του δήμου μας με θέμα συζήτησης την κοινή γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις μας και την διαφημιστική μας καμπάνια. Θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε με κεντρικό σύνθημα «Προτιμώ την αγορά του δήμου μου, στηρίζω τον τόπο που ζω. Ξοδεύω λιγότερα και εξυπηρετούμε καλύτερα». 
Ας μην ξεχνάμε ότι η αγορά είναι η ζωή μιας πόλης. Μια πόλη χωρίς αγορά είναι σαν ένα καράβι χωρίς καπετάνιο. Ας προσπαθήσουμε να φέρουμε ξανά την αγορά μας εκεί που της αξίζει. Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.