Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο σταλινισμός, δυστυχώς, επηρεάζει άσκημα τη γλωσσική έκφραση και τις κοινωνικές πρακτικές.

Δελτίο Τύπου

Πιστοί στην υπηρεσία του λογισμού ως του πλέον εξευγενισμένου ανθρωπίνου «μετάλλου» που στοχεύει στο «βέλτιστον»,  καταδικάζουμε τη προσφιλή τακτική του «αναθέματος» της ΚΟΒ-ΚΚΕ Ωραιοκάστρου . Το ανάθεμα είναι ξαδέλφι της τυφλής ή απολιτικής βίας.
Αν συμφωνήσουμε σε αυτό τότε θα μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε επί της ουσίας και με επιχειρήματα.
Ο ελληνικός λαός θα γράψει Ιστορία μόνον σε ένα καθαρό τετράδιο. Σε αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχουν ξεθωριασμένες εικόνες του παρελθόντος, μόνον στρατηγικές και ιδέες για ριζοσπαστικό εκδημοκρατισμό με ανατροπή των δομών του πελατειακού καπιταλισμού που κυριαρχεί στη χώρα.
Εμείς στη ΝΔ πιστεύουμε στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό (Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς). Αυτό μας διαχωρίζει από τους Σοσιαλιστές αφενός και από τους νέο-Φιλελεύθερους αφετέρου.
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός είναι μια συνεχής αναζήτηση ισορροπίας
Ανάμεσα στην Αγορά και την Κοινωνία
Ανάμεσα στην Ανάπτυξη και την Σταθερότητα
Ανάμεσα στα Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις
Ανάμεσα στα Κίνητρα και τους Περιορισμούς.
Δεν είναι ακατόρθωτα όλα αυτά στο βαθμό που συνειδητοποιήσουμε την πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνει η πτώχευση της χώρας μας.
Υ.Γ.
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να μην παραποιείται αυτά που γράφουμε και να μην εξάγονται σκοπίμως λάθος συμπεράσματα.
Κανείς μας δεν προσπάθησε να συσχετίσει τον κ. Θεμελή με εγκληματικές συμμορίες και ούτε που θα περνούσε απ’ το μυαλό μας.
Δεν καταλαβαίνετε ότι στην προσπάθεια σας ν’ ακυρώσετε την τοπική της ΝΔ
συντηρείτε  τις φήμες περί διαφθαρμένων συντρόφων σας;
Κατά τ’ άλλα, είναι τόσο τερατώδης η πνευματική διαστροφή των «καθοδηγητάδων» της ΚΟΒ Ωραιοκάστρου του ΚΚΕ ώστε αντί να μας προκαλεί αγανάκτηση,  μας κάνει να τους λυπόμαστε.
Εφ’ όσον όμως δείχνετε να μην καταλαβαίνετε γιατί σας κατηγορήσαμε για υποκρισία, πιστεύουμε να σας φανούν χρήσιμες οι οδηγίες του Νίκου Ζαχαριάδη (μη βαράτε, έχει αποκατασταθεί ο σύντροφος).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;
«Είναι ο αγωνιστής που σαν λαϊκός ηγέτης, σαν πολιτική μονάδα, σαν κομματικό μέλος και σαν άτομο, όλη του τη σκέψη και όλη του τη δράση, τις αφιερώνει στην πάλη για τον κομμουνισμό. Το μέλος του ΚΚΕ και ακόμα πιο πολύ το στέλεχός του ανήκει ολοκληρωτικά και αποκλειστικά σ' αυτό. [...]»
(Κλείσιμο στη σειρά μαθημάτων πάνω στην ιστορία του ΚΚΕ στην Κεντρική Κομματική Σχολή, 16 και 19-3-1946)
Το ερώτημα που θέτουμε εμείς είναι:
ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Όταν απαντηθεί από την ΚΟΒ τότε θα ξεχωρίσει ήρα από το στάρι. Τα υπόλοιπα είναι αντικατάσταση της αλήθειας με σκουξίματα και άναρθρες κραυγές.
Δημ. Τ.Ο. ΝΔ Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.