Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ: Να μην κλείσει το Κτηνιατρικό Κέντρο Λητής. Ο δήμος Ωραιοκάστρου, να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.1.2012

Να μην κλείσει το Κτηνιατρικό Κέντρο Λητής. Ο δήμος  Ωραιοκάστρου, να αναλάβει τις ευθύνες του.
 Την ώρα που τα προβλήματα της  κτηνοτροφίας οξύνονται και οι κτηνοτρόφοι έφθασαν στα όρια της απόγνωσης,  επανέρχεται  το θέμα για το κλείσιμο του Κτηνιατρικού Κέντρου Λητής.
Το Κτηνιατρικό Κέντρο Λητής, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, από την μεταπολεμική περίοδο με  τον δυναμικότερο παραγωγικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα, της κτηνοτροφίας  και καλύπτει τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες  της ευρύτερης περιοχής.
Εάν μπει λουκέτο στο Κτηνιατρικό κέντρο, είναι σαν να μπαίνει λουκέτο σε αυτόν το  δυναμικό  παραγωγικό  τομέα  του δήμου μας.
Η αναστάτωση που θα προκληθεί θα είναι μεγάλη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά αυξήθηκαν οι τιμές των ζωοτροφών, των καυσίμων αλλά και όλων των εφοδίων με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων να ανέβει κατακόρυφα. Σε αυτή την ιδιαίτερα  δύσκολη για τους κτηνοτρόφους περίοδο, που παραμένουν επιπλέον άλυτα και ένα πλήθος θεσμικών ζητημάτων, η στήριξη του κλάδου από το δήμο, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Η σημερινή δημοτική αρχή οφείλει να ενδιαφερθεί και να παρακολουθεί  το θέμα. Δεν πρέπει να δεχθεί και να επιτρέψει το κλείσιμο του Κτηνιατρικού Κέντρου Λητής. Καλείται να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες,  ώστε να μην βρεθεί προ τετελεσμένων.   
Γιατί η περίθαλψη και τα προγράμματα υγείας για το  ζωικό  κεφάλαιο της περιοχής μας, που παρέχει το Κτηνοτροφικό Κέντρο, αποτελούν  την απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση αυτής της δυναμικής παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου μας.
Όταν και  κατά το παρελθόν επιχειρήθηκε να κλείσει το Κτηνιατρικό Κέντρο,  σαν διοίκηση του πρώην δήμου Μυγδονίας αντιταχθήκαμε και το αποτρέψαμε. Το ίδιο καλείται να κάνει και η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.