Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ


Περίθαλψη για τους αγρότες από τον ΕΟΠΥΥ

Διευκρινίσεις για τον τρόπο παροχής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ δόθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού, δεδομένου ότι υπό την ομπρέλα του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών  Υγείας (ΕΟΠΥΥ) βρίσκεται πλέον και το ταμείο των αγροτών.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι ή θα συμβληθούν στον ΕΟΠΥΥ και όχι μόνο στα αγροτικά ιατρεία ή τα Κέντρα Υγείας.

Τα ατομικά τους συνταγολόγια δεν ισχύουν και η συνταγογράφηση θα γίνεται σε κοινό συνταγολόγιο ενιαίου τύπου που διανέμεται σε όλους τους γιατρούς, εντός ή εκτός ΕΟΠΥΥ.  Επισημαίνεται ωστόσο ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ υποχρεούνται να επιδεικνύουν το ατομικό Βιβλιάριο Υγείας, θεωρημένο για να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα βιβλιάρια υγείας θα συνεχίσουν να θεωρούνται από τους αρμόδιους ανταποκριτές του ΟΓΑ όπως ακριβώς γινόταν μέχρι σήμερα.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ μπορούν να αναζητούν τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καλώντας τον  τριψήφιο αριθμό 184 (ήταν μέχρι και την 31/12/2011 ο αριθμός του ΙΚΑ) καθώς και από όλα τα ΚΕΠ της χώρας. Επίσης, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), όπου είναι αναρτημένοι κατάλογοι των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.