Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Νίκου Μπάτου για την συνέλευση γονέων που διοργανώθηκε απο την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Μελισσοχώρι για το θέμα της σχολικής στέγης


Αγαπητοί Συμπολίτες

Επέλεξα να μην παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση από την οποία επιδεικτικά και προκλητικά αγνοήθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου κος Α. Μοσχόπουλος και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διότι δεν θέλω να μετατραπεί η συνέλευση αυτές τις άγιες μέρες σε αρένα πολιτικής διαμάχης.
Μια καλοστημένη προπαγανδιστική επιλογή του Σαραμάντου.
Με την επιστολή αυτή θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν με πράξεις στην λειτουργία του 5ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου (Μελισσοχωρίου). Θέλω ακόμη να σας γνωρίσω ορισμένα πραγματικά, αντικειμενικά και αληθή γεγονότα, σε αντίθεση με όσα αναληθή και συκοφαντικά   θα ακουστούν.
1.    Από τον Μάρτιο του 2011 σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε από την διοίκηση να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση το μέγιστο θέμα της σχολικής στέγης. Δυστυχώς ακόμη περιμένουμε.
2.    Όπως είναι γνωστό σε όλους το Δημοτικό σχολείο του Μελισσοχωρίου λειτουργεί με έγκριση του 5ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου που εγώ και οι συνεργάτες μου πετύχαμε το 2010 μαζί μ’ άλλες τέσσερεις εγκρίσεις σχολείων.
Διότι αν δεν υπήρχε αυτή η έγκριση τότε το σχολείο θα είχε καταργηθεί όπως αυτό του Μεσαίου και δεν θα συζητούσαμε σήμερα καν για το πώς και που θα λειτουργήσει το σχολείο.
Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Οι ενέργειες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η διοίκηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει αυτή την έγκριση από την αρχή του έτους, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα από το καλοκαίρι.
Αδιαφόρησαν για την ταλαιπωρία που υφίσταστε και που θα υποστείτε εσείς και τα παιδιά σας αφού στο μέσο της σχολικής χρονιάς θα αναγκαστούν να αλλάξουν περιβάλλον, δασκάλους, συμμαθητές.
 Ήταν αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης να δοθεί έγκαιρα λύση στο πρόβλημα αυτό.
Η διοίκηση επέλεξε να εκβιάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή, αλλά κυρίως όλους εσάς τους γονείς. Επέλεξε να μας φέρει και να σας φέρει προ αδιεξόδου για να συμφωνήσει μόνος ο ίδιος ο Σαραμάντος το πανάκριβο τίμημα των 6,5€ ανά τ.μ. και συνολικά 95.000€ ετησίως για να νιώθουμε και ικανοποιημένοι με τα 5,5€, όταν στο Ωραιόκαστρο μίσθωσε με 4,5€ όπου η αντικειμενική αξία είναι διπλάσια του Μελισσοχωρίου.
3.    Αναφέρονται στην προσφυγή που άσκησα κατά της παράνομης απόφασής τους, για το υπερβολικό τίμημα δηλαδή 6,5€ ανά τ.μ., που τελικά δικαιωθήκαμε και μειώθηκε στα 5,5€. Προσπερνούν το γεγονός ότι εάν ήθελα να παρεμποδίσω την λειτουργία του σχολείου δεν θα συναινούσα στο να παραχωρηθεί και να χρησιμοποιηθεί προσωρινά η ίδρυση του 5ου Δημοτικού σχολείου πρώην Δήμου Ωραιοκάστρου.
4.    Οι ευθύνες που βαρύνουν τη Διοίκηση είναι μεγάλες διότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και του Δήμου μας, που είναι χρεωμένος με 24 εκατομ. ευρώ, συνεχίζει να λειτουργεί με αδιαφάνεια προς το συμφέρον τρίτων και σε βάρος των δημοτών. Διότι αυτά τα χρήματα εσείς οι δημότες θα κληθείτε να τα πληρώσετε.
5.    Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι το γεγονός ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα προέβλεπε μόνο 1,00€ για το νέο Δημοτικό σχολείο Μελισσοχωρίου, ενώ για του Μεσαίου 200.000€, το ίδιο και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012.
Αγαπητοί συνδημότες,
Η ακολουθούμενη πρακτική της σημερινής διοίκησης οδηγεί το Μελισσοχώρι στην απόλυτη στασιμότητα με δεδομένο ότι όλο το 2011 δεν έγινε τίποτα όπως δεν θα γίνει και το 2012.
Είναι πια γνωστές σε όλους οι προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων, ο εύκολος τρόπος να επιρρίπτει  ευθύνες σε άλλους αντί να αναλάβει τις προσωπικές και Διοικητικές ευθύνες, για την αδιαφάνεια την κακοδιαχείριση και την απόλυτη απραξία του.
Οφείλει να απολογηθεί σε όλους σας.
Εμείς θα ασκήσουμε υπεύθυνα τα καθήκοντά μας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι για την κατάντια του Δήμου μας ευθύνονται οι πρακτικές, οι μεθοδεύσεις και η κακοδιαχείριση με αποτέλεσμα να καλείστε ως δημότες να πληρώσετε εσείς το μάρμαρο. Η μείωση έστω και κατά 1,00€ το τ.μ. (από 6,5€ σε 5,5€) μετά την προσφυγή μας, είναι βέβαιο ότι δεν μας ικανοποιεί. Διότι κάποιοι καθίστανται παρανόμως πλουσιότεροι σε βάρος της δικής σας τσέπης.
Παρά ταύτα ψηφίσαμε θετικά για τα αποτελέσματα της επιτροπής δημοπρασιών, που με καθυστέρηση 3 μηνών τα έφερε στην Οικονομική Επιτροπή η διοίκηση.
Και το πράξαμε συναισθανόμενοι το δικό σας ενδιαφέρον και την δική σας δικαιολογημένη αγωνία.
Δεσμευόμαστε ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες που μας αναλογούν ότι θα συνεχίσουμε να παρεμποδίζουμε την γνώριμη πρακτική του κ. Σαραμάντου για διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος.
Θα αγωνιστούμε για την τήρηση της νομιμότητας, την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας, την δημιουργία έργων υποδομής, την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων για τα παιδιά μας.

Για να σταματήσει επιτέλους η συστηματική υποβάθμιση του Μελισσοχωρίου και των άλλων τοπικών Κοινοτήτων.
Ο πολίτης δεν μπορεί να εκβιάζεται, ούτε να φθάνει προ τετελεσμένων για να υποκύπτει αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα επιζήμιες για την τσέπη του αποφάσεις.
Με αίσθημα ευθύνης
Καλές Γιορτές - Καλή Χρονιά
Με Ελπίδα και Αισιοδοξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.