Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μελισσοχώρι, η ώρα της αλήθειας, για το σχολείο και το έργο της αποχέτευσης.


Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Η αλήθεια είναι η δίδυμη αδερφή της πραγματικότητας και η πραγματικότητα στο Μελισσοχώρι λέει ότι η διοίκηση του δήμου, αφήνει τους μαθητές στο δρόμο και ανεκπλήρωτο το έργο της αποχέτευσης. 
Τα ερωτήματα είναι μπροστά σε όλους εδώ και καιρό και είναι αμείλικτα.

Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Μυγδονίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, εξασφάλισε αίθουσες διδασκαλίας και με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προχώρησε στις αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης και έτσι υπάρχουν και είναι έτοιμες έξι  αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα Η/Υ και αίθουσα γραφείων. Η τωρινή διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου και η  αντιδημαρχία Μυγδονίας απλά έπρεπε να ενδιαφερθούν έγκαιρα, όπως τους επισήμανε άλλωστε και ο σύλλογος γονέων και το Τοπικό Συμβούλιο,  για τις   απαιτούμενες τυπικές  ενέργειες της  ίδρυσης του 2ου σχολείου.  Όμως ούτε αυτό δεν έκαναν, ούτε αυτό δεν κατάφεραν, με αποτέλεσμα, να αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και να αφήνουν τα παιδιά στο δρόμο. 
Με την υπεροψία της άγνοιας και με την αδιαφορία της ημιμάθειας, που τους χαρακτηρίζει, ένα θέμα που όδευε προς τη λύση του, κατάφεραν να το μπλοκάρουν. 

Την ίδια τακτική  ακολουθούν και για το άλλο μεγάλο θέμα του οικισμού, το έργο της αποχέτευσης. Ένα έργο πνοής, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, οδηγείται από τη διοίκηση του δήμου σε πορεία εκτροχιασμού. Τους αφήσαμε να ολοκληρώσουν ένα ακόμη έργο και αυτοί σκαρώνουν  ένα ναυάγιο. Το έργο αναβάλλεται, με  ψευδείς  ισχυρισμούς και δικαιολογίες.   Όμως το έργο, επειδή καταφέραμε να το εντάξουμε σε  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), ο δήμος είναι υποχρεωμένος, έτσι κι αλλιώς να το ολοκληρώσει, ειδάλλως θα πρέπει να επιστρέψει τη χρηματοδότηση, που καταβλήθηκε .   

Η ξερή αλήθεια  είναι ότι όσο αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν ως διοίκηση στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας, τόσο ξεσαλώνουν σε ξιπασιά και σε ψέματα. 
Το μόνο που έκαναν μέχρι τώρα είναι να  εξασφαλίσουν  παχυλούς  μισθούς  για τους εαυτούς τους ( πάνω από δυο χιλιάδες ευρώ ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και ακόμη και για την αντιπρόεδρο «έκοψαν» μισθό) και να φέρνουν  προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο αμφισβητούμενα  «έργα» και μελέτες  εκατομμυρίων ευρώ από τον πρώην δήμο Καλλιθέας. Αυτό τους ενδιαφέρει και τίποτα άλλο.
Αντί για μεγαλόπνοα οράματα, σχεδιασμούς  και έργα, κάποιοι επιλέγουν  το όραμα της  «αρπαχτής» και επιλέγουν  να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.  ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.   
Η κοινωνία και οι ανάγκες της, τους έχει  ξεπεράσει όλους αυτούς τους Θλιβερούς κα  Μοιραίους που είναι ανίκανοι να οδηγήσουν  τον τόπο μας στο μέλλον που αυτός αξίζει.


Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.