Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου: Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία; Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε σχεδόν τίποτα;

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία; Γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε σχεδόν τίποτα;
Μετά την συνάντηση - ενημέρωση για την σχολική στέγη από τους υπευθύνους της διοίκησης του Δήμου (Αντιδημαρχίες Παιδείας και Τεχνικών Έργων και του ίδιου του Δημάρχου), την Δευτέρα 29/8/2011,  κατάλαβε και ο πλέον αδαής ότι πάμε για ένα ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς με μεγάλα προβλήματα σε ορισμένα σχολεία του Δήμου μας.
Ενώ λοιπόν σ' αυτή την συνάντηση  περιμέναμε να ακούσουμε συγκεκριμένες  απαντήσεις για συγκεκριμένα προβλήματα , αυτό που ακούσαμε τελικά ήταν μόνο οι λόγοι  για τους οποίους δεν έγινε τίποτα. Δυστυχώς αποδείχθηκε με τον πλέον καταφανή τρόπο ότι όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Δήμου δεν κατάλαβε πως έπρεπε να «τρέξει» για να δοθούν λύσεις. Δεν έδωσε πιθανόν την δέουσα προσοχή στις εκκλήσεις της Ένωσης (από τον Δεκέμβρη ακόμη), αλλά και των ίδιων των Συλλόγων  Γονέων.
Ρωτήσαμε κι εκεί , ρωτάμε ξανά:
-Τι θα γίνει με την μεταφορά του 2ου Νηπιαγωγείου στον ενοικιαζόμενο χώρο όταν σε αυτόν δεν ξεκίνησε καν η διαμόρφωση; Που θα στεγαστούν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού που περισσεύουν και περίμεναν την μεταφορά του Νηπιαγωγείου για να στεγαστούν;
-Τι θα γίνει με το καινούργιο τμήμα στο 2ο ΓΕΛ που προστίθεται φέτος και δεν υπάρχει αίθουσα να στεγαστεί; Όχι ξανά στα υπόγεια. Η κατασκευή της επέκτασης με τρεις νέες αίθουσες κρίνεται ακόμα πιο απαραίτητη, με την λειτουργία των πρότζεκτ από φέτος και θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί πιο έγκαιρα.
-Τι θα γίνει με τα σχολεία στα οποία δεν έγιναν ακόμη οι  απαραίτητες κατασκευές, επισκευές και οι ελαιοχρωματισμοί, όπως  στο 1ο Γυμνάσιο, στο 2ο ΓΕΛ και στο 4ο Δημοτικό; Στο τελευταίο αυτό σχολείο, μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων καθώς και ο Διευθυντής είχαν ζητήσει την μεταφορά του 4ου Νηπιαγωγείου στο ακριανό κτήριο, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός ο αυλισμός για το Δημοτικό και πιο ασφαλής για το Νηπιαγωγείο. Δεν έγινε ούτε αυτό.          
-Τι θα γίνει με την ασφυκτική κατάσταση στα σχολεία του Παλαιοκάστρου;
-Τι θα γίνει με τις ανοιχτές αυλές των σχολείων, αίτημα που καταθέσαμε εδώ και μήνες, για να παίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα παιδιά μας. Ακόμα κι αυτό τόσο δύσκολο είναι να γίνει;
-Τι θα γίνει με σχολικούς τροχονόμους, τη φύλαξη και τον ηλεκτροφωτισμό των αυλών κατά τις βραδινές  ώρες;  
Αυτά είναι τα πλέον επείγοντα, που θα έπρεπε να έχουν λυθεί χθες.
Φτάσαμε μια ανάσα λοιπόν από τον Αγιασμό και βρίσκουμε τα πράγματα σχεδόν όπως τα είχαμε αφήσει τον Ιούνιο.  Πάντως, ακόμη αναρωτιόμαστε, αυτή η συνάντηση σε τι αποσκοπούσε; Γιατί αν είχε στόχο  να καθησυχάσει την αγωνία μας,  πέτυχε ακριβώς το αντίθετο.
Η Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα διεκδικήσει αγωνιστικά ότι καλύτερο για τους μαθητές του Δήμου μας.
το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.