Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μίνι συνέντευξη του Ανέστη Πολυχρονίδη,Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου

Συναντήσαμε στο κατάστημα του καλού φίλου Κώστα Θεοδωρίδη στο Ωραιόκαστρο τον Ανέστη Πολυχρονίδη, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου και δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε για την εθελοντική δράση καθαρισμού των πάρκων που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου  το Σάββατο 16/7/2011. Τον ρωτήσαμε επίσης για την πορεία των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με την κατασκευή κυκλικών κόμβων σε κρίσιμα σημεία της πόλης του Ωραιοκάστρου. Όπως πάντα ο κ.Πολυχρονίδης με μεγάλη προθυμία δέχθηκε τις ερωτήσεις μας και μας έδωσε τις απαντήσεις που  παραθέτουμε στη συνέχεια. Βέβαια θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε για πολλά και διαφορετικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του ως Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ο τόπος και χρόνος δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο μια και η συνάντηση ήταν τυχαία.Όμως ο κ.Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε σε μια νέα και προγραμματισμένη συνάντησή μας να μας δώσει μια συνέντευξη απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που θα του θέσουμε και τον ευχαριστούμε γιαυτό εκ των προτέρων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου Αν.Πολυχρονίδης,απαντά με προθυμία στις ερωτήσεις του διαχειριστή του  "Καλλιθιώτης blog"  Χρ.Κουκουρούζη



Οι απαντήσεις του κ.Πολυχρονίδη


Στην 1η ερώτηση για την δράση εθελοντικού καθαρισμού των πάρκων το Σάββατο 16/7/2011
Παρά τις μεγάλες θερμοκρασίες και τον καύσωνα που επικρατούσε,ήταν ικανοποιητική η προσέλευση των εθελοντών που προσπάθησαν και πραγματικά κατάφεραν και καθαρίστηκε όλη η πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς τα δημοτικά κοιμητήρια Ωραιοκάστρου.Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις κόσμο να προσπαθεί -με αυτές τις καιρικές συνθήκες- και να μπαίνει στη λογική του εθελοντισμού.
Στόχος είναι αυτό το πράγμα να επαναληφθεί, και σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ αλλά και με άλλους που έχουν την  ίδια διάθεση εθελοντισμού.
Θα συνεχισθεί η προσπάθεια και το φθινόπωρο, με καθαρισμούς πάρκων και δρόμων αλλά και με δενδροφυτεύσεις σε περιοχές που έχουν ανάγκη από παρόμοιες παρεμβάσεις σε όλα τα διαμερίσματα του ενιαίου Δήμου μας.
Ευχαριστούμε πραγματικά όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην εθελοντική προσπάθεια και ευελπιστούμε την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη περισσότεροι.

Στην 2η ερώτηση για την πορεία των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με τις κατασκευές των κυκλικών κόμβων.

Την Δευτέρα 18/7/2011 ξεκινάνε οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Κονταξοπούλου και Αεροδρομίου στο Ωραιόκαστρο.
Είναι ένα δύσκολο κομμάτι στο οποίο επίσης έχουμε πάρα πολλά ατυχήματα κάθε χρόνο. Ο προγραμματισμός προβλέπει την εγκατάσταση του εργολάβου την Δευτέρα και από το πρωί της ίδιας ημέρας θα κλείσει ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Ευελπιστούμε ότι το αργότερο σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε έναν ακόμη κόμβο προς χρήση στους πολίτες. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία αλλά πιστεύουμε ότι επειδή οι μέρες είναι τέτοιες που τα σχολεία είναι κλειστά και ένα μέρος του κόσμου βρίσκεται σε διακοπές αυτό δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι σημάνσεις για τις παρακαμπτήριες οδούς έχουν γίνει με ιδιαίτερη επιμέλεια και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του κόσμου.
Ζητούμε για μία ακόμη φορά την κατανόηση του κόσμου γιατί όπως είπαμε πρόκειται για ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας που σώζει ανθρώπινες ζωές.

 Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή θα γίνεται από τη Δευτέρα 18-7-2011 όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.