Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης




Την ανεξαρτητοποιήσή του από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γ. Λιάνης, διαμαρτυρόμενος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει έτσι μία έδρα από τις 156 στις 155 έδρες.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας την έδρα του ως ανεξάρτητος, ανακοίνωσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης, με μια σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο Βουλής και τον πρωθυπουργό.
"Είναι κυρίως θέμα συνείδησης" αναφέρει ο κ. Λιάνης και προσθέτει πως δεν πιστεύει πια στην οικονομική πολιτική του ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς" σημειώνει, κάνει λόγο για "μάταιες θυσίες" του λαού και για "φαύλο κύκλο".
Δηλώνει πως δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο το οποίο λέει πως βλέπει πως θα είναι "βραχυπρόθεσμο". Όπως αναφέρει, ψήφισε το μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις σε χιλιάδες πολίτες, σημειώνοντας ότι "για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα".
"Το Μεσοπρόθεσμο -προσθέτει- σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους και έκτακτη εισφορά. Δηλαδή, επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μια πενταετία. Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Και αυτά δεν τα διαθέτω".
"Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό... γι' αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" αναφέρει και ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες του στη Φλώρινα.
Εξηγώντας γιατί δεν παραιτείται από βουλευτής, γράφει στην επιστολή του: "Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ τον νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, από τον λαό της Φλώρινας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.