Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 29 ΜΑΪΟΥ, 1 ΚΑΙ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 1981-2011
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                                            
 «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ                                                                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και της εορτής της Αναλήψεως Του Σωτήρος την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στο Μεσαίο Θεσ/νίκης από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου στον Ιερό Λόφο Νέων Κοτυώρων και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με το χαιρετισμό του προέδρου Θεόδωρου Αμανατίδη και στη σύντομη αναφορά του αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής εκείνης.
Στη συνέχεια  ακολούθησε ομιλία με θέμα «Η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής», από το Νικόλαο Φωτιάδη πρόεδρο του ιδρύματος Άγιος Θεόδωρος Γαβράς.
Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» Θεόδωρος Αμανατίδης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Καλλιθέας Γεώργιος Λαζαρίδης.
Ακόμη, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης και πολύς κόσμος.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» ευχαριστεί τον ιερέα Φώτιο Καβακά και την εκκλησιαστική επιτροπή Μεσαίου για τη συνεργασία τους στην εκδήλωση. Επίσης, ευχαριστεί τη Σόνια Μαυροπούλου, τη Μαργαρίτα Λιθοξοπούλου και την Άννα Αμανατίδου για την παρασκευή κολύβων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 παραμονή της γιορτής, τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στην εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος και ακολούθησε ημερίδα με θέματα: «ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ». Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΒΔ Τομέα.
Την ομιλία έκλεισαν τα δύο μικρά χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με ποντιακούς χορούς. Λύρα έπαιξε ο Παύλος Αμανατίδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης, Ανέστης Πολυχρονίδης, Ειρήνη Κέπεντζη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Τσακαλίδου και Σταύρος Μαρμαρίδης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης.
     Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος και το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε παιδική εκδήλωση ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μαγικά από τον κλόουν Μαρμέλο.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γεν. Γραμματέας


    Αμανατίδης Θεόδωρος                                                                           Αμανατίδου Θ. Σοφία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.