Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


                                                                                                                       Ωραιόκαστρο, 06/05/2011
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ
 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ένα μεγάλο στοίχημα
             Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου  γίνεται και στη χώρα μας η γενική απογραφή πληθυσμού. Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  διεξάγουν περίπου την ίδια περίοδο απογραφές πληθυσμού και κατοικιών.
             Γενικός στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων  για το πόσοι είμαστε, σε ποιες ηλικίες βρισκόμαστε, με ποιο μορφωτικό επίπεδο, τι επίπεδο ζωής έχουμε και άλλα  στοιχεία που είναι απαραίτητα για την τήρηση κατάλληλων αρχείων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
             Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο. Ανάλογα με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα χαραχθούν και αντίστοιχες πολιτικές  για την υποστήριξη διαφόρων περιοχών.

   Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας: Να απογραφούμε πολλοί για να είμαστε δυνατοί.

  Ανάλογα με τον πληθυσμό της απογραφής του 2011:
·        Προσδιορίζονται  οι κρατικές επιχορηγήσεις προς ένα Δήμο
·        Επιλέγονται δαπάνες από ευρωπαϊκά προγράμματα
·        Προγραμματίζονται κονδύλια περιφερειακής ανάπτυξης
·        Ρυθμίζονται πολλά διοικητικά, εκλογικά και νομικά θέματα
             Όλα αυτά για τα επόμενα 10 χρόνια θα βασιστούν στα στοιχεία της απογραφής. Για κάθε ένα κάτοικο που δεν απογράφεται εδώ, ο τόπος μας μπορεί να χάσει έως και 2.000€ στα επόμενα χρόνια.
            Είναι βασικό για την ανάπτυξη του τόπου μας να απογραφούμε εδώ που διαλέξαμε να ζούμε, για να στηρίξουμε το Δήμο που αγαπούμε.
            Αυτό το μεγάλο στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Δήμος, πολίτες, φορείς, σύλλογοι και σωματεία πρέπει να κινητοποιηθούμε για να έχουμε μία σωστή απογραφή πληθυσμού για το Δήμο Ωραιοκάστρου..
 



Τι μπορούμε να κάνουμε;
            Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)να κάνει σωστά τη δουλειά της.
ü Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ερευνητές απογραφείς να συμπληρώσουν ολοκληρωμένα  το ερωτηματολόγιο
ü Θα πρέπει να τους  διευκολύνουμε να κάνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους
ü Θα πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη γιατί τα στοιχεία χρησιμεύουν μόνο για στατιστικούς σκοπούς

            Πρέπει να βοηθήσουμε το Δήμο μας να εμφανίσει όλο το πληθυσμιακό δυναμικό του.
ü Ενημερώνουμε  την οικογένεια μας και τους συγγενείς μας για τη χρησιμότητα της απογραφής, ώστε και αυτοί να διευκολύνουν την εκτέλεση της
ü  Συζητούμε με τον κοινωνικό μας περίγυρο για τη σημασία της απογραφής
ü  Πληροφορούμε συμπατριώτες μας που λείπουν συχνά από το Δήμο μας για την ανάγκη να βρουν χρόνο για να απογραφούν στον τόπο μας

Τι θα γίνει ακριβώς;
            Η απογραφή του 2011 έχει μία σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες απογραφές. Διεξάγεται σε διάστημα δύο εβδομάδων (10 έως 24 Μαΐου) και όχι μόνο μία ημέρα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αυτό  βοηθά στην καλύτερη ενεργοποίηση μας ώστε να γίνει σωστά η απογραφή.
          Το εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα επισκεφθεί το νοικοκυριό μας και σε συνεργασία μαζί του, ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού θα συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια της συνέντευξης . Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.
          Εάν για κάποιους λόγους δεν μας βρουν στο σπίτι, είναι πιθανό να μας καλέσουν τηλεφωνικά για να οριστεί ένα ραντεβού επίσκεψης από τον εντεταλμένο της ΕΛΣΤΑΤ. Το ραντεβού πρέπει να το τηρήσουμε.
          Θα μας ρωτήσουν, ανάμεσα στα άλλα, που διαμείναμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία (π.χ. 9 Μαΐου), ώστε να διαπιστωθεί αν κατοικούμε στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Σε υποθετική περίπτωση που μας συναντήσουν σε χώρο εκτός του Δήμου μας, αν απαντήσουμε πως στη συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς (π.χ. 9 Μαΐου) διαμείναμε σε περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, τότε σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία, θα μας προσμετρήσουν στους κατοίκους του Δήμου μας.
          Όμως είναι προφανές ότι  η καλύτερη λύση είναι να μας βρουν μέσα στα όρια του Δήμου μας.


Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει πάρει τροχιά  Ανάπτυξης.
Τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι χρόνια  Ελπίδας  και Προόδου.
Όλοι μαζί συμβάλλουμε σε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.