Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ “ΕΑΛΩ”;


Ο  ΔΗΜΟΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  ΕΑΛΩ;

Για μια ακόμη φορά στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 12-4-11, σε έναν ιερό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε έναν από τους Πυλώνες της Δημοκρατίας, αισθάνθηκα την “άλωση” του χώρου από απροσάρμοστους και ανερμάτιστους εξουσιαστές, εκχωρώντας τον συντακτικό και θεσμικό τους ρόλο στον εκτροχιασμό. Αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν σε χώρο άσκησης και επίδειξης δύναμης και εκφοβισμού, από οπαδούς πολίτες της εξουσίας του Δήμου και παρακολουθούντων τη συνεδρίαση πολιτών. Άλλως δεν εξηγείται, τόσο η στάση και πυροδότηση των γεγονότων από το Προεδρείο σε πολίτες, όσο και η επίθεση ορισμένων οπαδών του σε πολίτες, μέσα και έξω από τη συνεδρίαση, που δεν διάκεινται φιλικά προς την πλειοψηφούσα παράταξη.
Κύριοι!!! Για να αλλάξουμε, όπως επιτάσσει το σχέδιο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” πρέπει να συγκρουσθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τολμηρά με το κακό μας παρελθόν. Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά στην πλειοψηφία των πολιτών. Εμείς οι 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούμε το 40% (60% αποχή) των πολιτών, η δε πλειοψηφούσα παράταξη εκπροσωπεί το 22%. Περισσότερο σεβασμό και βήμα λόγου, λοιπόν, στους πολίτες, γιατί ουσιαστικά αυτοί είναι η πλειοψηφία. Γιατί έτσι θα πετύχετε τον θεσμικό σας εξορθολογισμό και την πολιτική σας εξυγίανση.
Είναι σωστό, και ποιος άλλωστε δεν θα συμφωνούσε, στη δίνη της οικονομικής κρίσης να μην μειωθούν – εξομοιωθούν τα διάφορα Δημοτικά τέλη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Ακόμη περισσότερο όμως, δεν έπρεπε να ενισχυθεί και η πρόταση του γράφοντος για εξάλειψη (κατάργηση) των Δημοτικών τελών στα βουστάσια και ποιμνιοστάσια;
Δεν έπρεπε να δώσουμε κίνητρο και ελάφρυνση στην τάξη των κτηνοτρόφων μας, που εδώ και χρόνια συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται από την Κεντρική Εξουσία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να εισάγει το 80% των κρεάτων και το 30% του γάλακτος;
 Άλλωστε τα τέλη αυτά δεν είναι ανταποδοτικά!! Ούτε κάδους τοποθετεί ο Δήμος έξω από τις κτηνοτροφικές μονάδες, ούτε στέλνει οδοκαθαριστές κ.λ.π. Πολύ δε περισσότερο που οι εξουσιαστές του Προεδρείου γεννήθηκαν και ζουν ανάμεσά τους.
Έτσι λοιπόν, ετέθη η πρόταση, υποστηριζόμενη και από τις άλλες παρατάξεις και με εντελώς ανεύθυνο και “πραξικοπηματικό” τρόπο αποκλείσθηκε από την ψηφοφορία, “δολοφονώντας” για μια ακόμη φορά τις δημοκρατικές διαδικασίες του Κανονισμού και της κείμενης Νομοθεσίας. Οι κτηνοτρόφοι της Καλλιθέας είναι “πλούσιοι” και κυκλοφορούν με Mercedes και δεν έχουν ανάγκη, έτσι δικαιολόγησε τη στάση του συνάδελφος της πλειοψηφίας από την Καλλιθέα. Εύγε!
Για να πάμε και στο δεύτερο θεσμικό και “πραξικοπηματικό” ατόπημα του Προεδρείου, που ενώ έπρεπε να τεθούν επίκαιρες ερωτήσεις και προτάσεις από τους Συμβούλους και τους πολίτες προ ημερησίας διάταξης, συμφωνήθηκε με κοινή συναίνεση να γίνει η διαδικασία αυτή στο τέλος των θεμάτων. Έτσι λοιπόν, έφθασε το τέλος και ξαφνικά με αστραπιαίο τρόπο λύεται η συνεδρίαση, χωρίς προηγούμενο, καταλύοντας και απαξιώνοντας θεσμούς, Νόμους και την αξιοπρέπεια όλων των παρευρισκομένων.
 Αυτή λοιπόν, είναι η νέα χρηστή Διοίκηση που υποσχέθηκε ο κος Σαραμάντος με αρχές: τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και το σεβασμό στον πολίτη;
 Τα συμπεράσματα του Περιφερειάρχη, όταν και αν επικυρώσει αυτά τα πρακτικά.
Καλή συνέχεια!!!


ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου  Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.