Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κίνηση απόγνωσης και αυτοπροστασίας του Σαραμάντου και λίγων στενών συνεργατών του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κίνηση απόγνωσης και αυτοπροστασίας του Σαραμάντου και λίγων στενών συνεργατών του.


          Την 31η Μαρτίου 2011 και όταν το Δημοτικό Συμβούλιο ολοκλήρωνε τη συνεδρίαση του ο Σαραμάντος διένειμε κείμενο που το υπέγραψαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης και με ύφος άμεμπτου διαχειριστή του Δημοσίου χρήματος, απαιτούσε να το υπογράψουν και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι ανεξάρτητοι.

          Το κείμενο ζητά να ελεχθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι συγγενείς τους, σε βάθος 20ετίας και να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, λόγω του «γενικά κακού οικονομικού κλίματος» και «την εν γένει κακή γνώμη για τους πολιτικούς».

Γιατί έγινε η πονηρή και ύποπτη αυτή ενέργεια -  πρωτοβουλία!!!!! ;

Διότι ο Σαραμάντος και μια μικρή ομάδα Δημοτικών Συμβούλων από την Καλλιθέα, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα όσα γράφονται και λέγονται γι’ αυτόν και ορισμένους συνεργάτες του, για τις καταδικαστικές αποφάσεις και την πιθανή επιβολή διοικητικής ποινής έκπτωσης.
Προσπάθησαν λοιπόν να καταστήσουν όλους ίσους και όμοιους.
Ακόμη και Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.

Όμως τα Μ.Μ.Ε. αναφέρονται συγκεκριμένα σε υπαρκτό θέμα.
Δηλαδή στις καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκιση 16 και 12 μηνών και στην ενδεχόμενη παύση του.
Δεν φταίει λοιπόν το γενικότερο πολιτικό κλίμα…. αλλά το συγκεκριμένο γεγονός και ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου Καλλιθέας τα προηγούμενα χρόνια.
Μ’ αυτή την κίνηση απόγνωσης και ύστατης προσπάθειας για εξομοίωση των πάντων, επεδίωξαν να εκβιάσουν όλους εκείνους που θέτουν ερωτήματα για την  αυτοδιοικητική πορεία τους τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι αφού προσπάθησαν να εγκλωβίσουν αθώους και ανύποπτους συνεργάτες τους με την υπογραφή του κειμένου, έστειλε και ένα μήνυμα, σ’ όσους κατά περιόδους και ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη για τον ίδιο τον Σαραμάντο περίοδο, είπαν ή έγραψαν για το υπαρκτό ζήτημα των καταδικαστικών αποφάσεων.

Όμως οι παράνομες πράξεις του, έγιναν τα έτη 2004, 2005, 2006, και οι καταδικαστικές αποφάσεις βγήκαν το 2008 και 2009.
Κατά συνέπεια δεν του φταίει το διαδίκτυο που αναφέρεται σε δεδομένες γνωστές και υπαρκτές παράνομες πράξεις.

Ακόμη έστειλε μήνυμα στην Αντιπολίτευση, να σταματήσουν να ζητούν τον έλεγχο για την προηγούμενη θητεία του ως Δημάρχου Καλλιθέας.
Άλλωστε είναι γνωστή η επίμονη άρνησή του να αποδεχθεί την πρόταση της Αντιπολίτευσης για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, έτσι ώστε να γίνει ουσιαστικός έλεγχος και στους τρεις Δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Προσπαθεί με θεατρινίστικες μεθόδους να εξομοιώσει τους πάντες, να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει προστατευτική ομπρέλα για τον εαυτό του και τους δικούς του.

Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν τις εξέδωσαν τα Μ.Μ.Ε., ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Όπως επίσης αν εκπέσουν, αυτό θα το αποφασίσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη της εφαρμογής του Νόμου.

          Είναι σαφές ότι ο κος Σαραμάντος έχει το δικαίωμα, να ελέγξει τη διαχείριση της προηγούμενης θητείας των πρώην Δημάρχων Μπάτου και Γαβότση και εάν βρει στοιχεία να τα στείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Αντιθέτως εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον ίδιο, αφού ο Δήμος Καλλιθέας αποτελεί ΑΒΑΤΟ σ’ ότι αφορά την χορήγηση στοιχείων για ουσιαστικό έλεγχο.

Ας το πράξει λοιπόν αφήνοντας κατά μέρος τους λεονταρισμούς, τους εκφοβισμούς, τις απειλές και την ανάμιξη συγγενών νέων Δημοτικών Συμβούλων που καμία ευθύνη δεν φέρουν γιατί ένα δικό τους πρόσωπο εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος.

Η δική μας υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα δηλώσαμε ότι από εγκυρότατη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει λογαριασμός στο εξωτερικό (κατονομάσαμε την Χώρα, την Τράπεζα, το δικαιούχο).
Επ’ αυτού απάντηση δεν πήραμε.
Περιμένουμε για λίγο ακόμη έως ότου αναλάβει το Σ.Δ.Ο.Ε.
Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα με σκοπό την συγκάλυψη.

Με σεβασμό στο Νόμο, στις διαδικασίες, στους πολίτες και σ’ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και χωρίς ίχνος λαϊκισμού ή προσπάθεια αποφυγής, δηλώνουμε ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες καθώς και αντίγραφα των Τραπεζικών λογαριασμών κατατίθενται κάθε χρόνο στην Εισαγγελία Εφετών για πλήρη έλεγχο και αυτό έχουμε πράξει καθ’ όλη την θητεία μας.
         
          Σε αυτούς ταιριάζει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».


ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πρώην Δήμαρχος                                               Πρώην Δήμαρχος
  Ωραιοκάστρου                                                      Μυγδονίας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ                                  ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΝΤΟΤΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
ΓΑΒΟΤΣΗ  ΟΛΓΑ
ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.