Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Μπάτος:Ανακοίνωση για την αποχώρηση του κ.Αταμιάν απο την παράταξη.


Φίλε Πέτρο,
          η διαφαινόμενη από καιρό ανεξαρτητοποίησή σου από την παράταξή μας, που σε ανέδειξε πολιτικά, είναι καθόλα σεβαστή. Άλλωστε το μεγαλείο της δημοκρατίας βρίσκεται ακριβώς εκεί, στην ελευθερία του λόγου, των σκέψεων, των πράξεων και των επιλογών του καθενός από εμάς. Στο παρελθόν, υπήρξαν στελέχη που αποχώρησαν από την παράταξη διαφωνώντας με κάποια πολιτική επιλογή ή πολιτική πρακτική και πάντοτε σεβάστηκα την απόφαση του καθενός ξεχωριστά.
          Στην περίπτωση την δική σου όμως ακόμα αδυνατώ να καταλάβω τη σπουδή, τον λόγο και την ουσία της αποχώρησης σου.
          Η τοπική αυτοδιοίκηση εισήλθε σε νέα φάση από τον Μάιο του 2010, οπότε και ψηφίστηκε το σχέδιο Καλλικράτης. Ένας νέος πολιτικός σαν εσένα, αυτό έπρεπε να το είχε αντιληφθεί από τότε και να είχε διαχωρίσει την θέση του πολύ νωρίτερα, πριν, όντας μέλος μιας παράταξης, ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του Νοεμβρίου. Άλλωστε θα πρέπει να αντιληφθείς ότι και η αντιπολίτευση είναι θεσμός του πολιτικού μας συστήματος. Μια από τις καινοτομίες του Καλλικράτη είναι ότι θεσμοθετεί τις δημοτικές παρατάξεις και εντός του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήταν πολύ εύκολο για τον καθένα από εμάς να τραβήξει τον δρόμο του μετά την απώλεια της εξουσίας, θα χάναμε όμως έτσι την ουσία της πολιτικής αλλά και της ευθύνης που αναλάβαμε απέναντι στους πολίτες ως ενιαία και συγκροτημένη παράταξη. Και εμένα προσωπικά η πορεία μου στον δημόσιο βίο δε μου το επιτρέπει αυτό. 
          Η εξουσία, φίλε Πέτρο, δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Η στάση ευθύνης ενός σύγχρονου πολιτικού υπαγορεύει την άσκηση εποικοδομητικής και συστηματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια διοίκηση που από την πρώτη στιγμή δείχνει να αδυνατεί να φέρει εις πέρας το έργο της, διοίκηση που είναι βουτηγμένη στην κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια (και αναφέρομαι στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που προέρχονται από το  Δήμο Καλλιθέας), αδιαφάνεια που δυστυχώς συνεχίζετε και σήμερα.  Πάντως σε αντίθεση με σένα εγώ, ο Κυριάκος, η Όλγα, η Λίνα καθώς και το σύνολο των μελών της παράταξης παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο καθήκον μας διότι αυτό επιτάσσει η πολιτική μας συνείδηση. Παραμένουμε ενωμένοι, προασπιζόμενοι το μεγάλο έργο που επιτελέσαμε στο Δήμο Ωραιοκάστρου τα τελευταία 16 χρόνια εγώ και όλα τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης ¨Σύγχρονη Εποχή¨, αλλά και τις διάφανα  διακηρυγμένες θέσεις, προτάσεις και πρόγραμμά μας, προς όλους τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο.
          Ύστερα από τις παραπάνω σκέψεις, σου εύχομαι καλή πορεία στον ανεξάρτητο δημόσιο βίο που επέλεξες.

1 σχόλιο:

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.