Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μητσοτάκηδες Vs Κεφαλογιάννηδων...

Το κρητικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας
Πριν από μερικούς μήνες η «Τόλμη» είχε τολμήσει και είχε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις κινήσεις του μητσοτακέικου και μια τεκμηριωμένη με γεγονότα ανάλυση για τη γαλάζια μάχη στην Κρήτη.
Θα επαναλάβουμε. Η μάχη είναι διπλή. Σε επίπεδο χώρας η Μπακογιάννη δίνει μάχη με το Σαμαρά, ενώ σε επίπεδο Κρήτης η μάχη δίνεται από τα λεγόμενα τζάκια. Την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται ότι Κεφαλογιάννηδες και Μητσοτάκηδες βρίσκονται σε...
 μεγάλες κόντρες. Και δεν είναι οι παλιές και γνωστές. Ούτε οι μετριοπαθείς. Εδώ κρίνεται το πολιτικό μέλλον της κάθε οικογένειας.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη κινδυνεύει να χάσει τη βουλευτική της έδρα αν η Μπακογιάννη κατέλθει υποψήφια στο Ρέθυμνο - αυτό θα συμβεί εφόσον η Όλγα παραμείνει με το Σαμαρά και στις επόμενες εθνικές εκλογές - ενώ ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, που τον Οκτώβριο του 2009 τρόμαξε να εκλεγεί, απειλείται πλέον ανοιχτά μετά τη διαγραφή Αυγενάκη. Όχι γιατί εξαρτάται από τον Αυγενάκη αν ο Κεφαλογιάννης θα εκλεγεί. Ούτε κατά διάνοια κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ηρακλείου είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει το Μεσαρίτη βουλευτή. Αυτό αφαιρεί δύναμη από την ήδη τραυματισμένη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, ο Κεφαλογιάννης θα παίζει μόνος, όμως σε κόμμα με λιγότερη δύναμη; Αν υποτεθεί λοιπόν ότι η Ν.Δ. παραμείνει και στις εθνικές εκλογές τρίτη δύναμη στο νησί, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους Κεφαλογιάννηδες.
Το χειρότερο σενάριο θα είναι η πολιτική οικογένεια των Κεφαλογιάννηδων να μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε όλο το νησί μετά από σχεδόν 60 χρόνια που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της Κρήτης.
Ο ρόλος του Β. Βαρδινογιάννη
Στο μεταξύ, η οικογένεια Κεφαλογιάννη στο Ρέθυμνο κλυδωνίζεται. Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε υποστηρίξει Ντόρα. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και πατέρας της είναι ορκισμένος εχθρός του μητσοτακέικου.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, γιατί ο θείος της Όλγας από την πλευρά της μητέρας της, Βαρδής Βαρδινογιάννης, έχει αδυναμία στην ανηψιά του, την οποία στηρίζει και υποστηρίζει στην πολιτική, ενώ ταυτόχρονα είναι ο θερμότερος υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη.
Το δίλημμα για την τομεάρχη Τουρισμού της Ν.Δ. είναι μεγάλο, καθώς και η ίδια η οικογένειά της έχει διχαστεί. Εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι πως αν η Όλγα μείνει με το Σαμαρά, τότε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη θα κατέβει υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια των Κεφαλογιάννηδων.
Την ίδια ώρα θα πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του ότι ο Κωστής Σχοινάς, ισχυρός εσωκομματικός αντίπαλος της Όλγας, μάλλον ρέπει προς την Μπακογιάννη, καθώς προεκλογικά οι πληροφορίες ήθελαν να συζητούν μαζί μέχρι και ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης, θέση που έλαβε στη συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννουλάκης.
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/11/vs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.