Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης = τζερτζελές...

Ήμουνα νιος και γέρασα, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι αρμοδιότητες έχει και αν έχει; Ο δήμαρχος μιας πόλης με σαράντα τόσες γειτονιές, που η κάθε μία αποτελεί ιδιαίτερο δήμο, τι ρόλο μπορεί να παίζει; Και γιατί να γίνεται τόσος ντόρος για το ποιος κάθεται στη συγκεκριμένη καρέκλα; Σιγά πια. Μήπως έχει καμιά αρμοδιότητα που δεν τη ξέρω; Απ`ότι γνωρίζω, και μπορεί να κάνω λάθος, τα πάρκα, οι δρόμοι, η παραλία, όλα όσα υπάγονται στα όρια του Δήμου, εμπίπτουν σε αρμοδιότητες άλλων υπηρεσιών, φορέων κλπ.
Ο Δήμος απλά εισπράττει τα δημοτικά τέλη, και παρέχει υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ή μήπως κάνω λάθος; Σιγά δηλαδή τη θέση ευθύνης για την οποία σφάζονται παλικάρια και γέροντες. Ας δοθεί η υπηρεσία σκουπιδιών σε μια ιδιωτική εργολαβία, και τελειώσαμε. Να μας πει και μπράβο και το ΔΝΤ.
Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί, κάτι θα συμβαίνει με τη θέση αυτή. Αλλιώς δεν εξηγείται πως ένας (από τον Πύργο Ηλείας νομίζω) που έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1986, κατέληξε υπερ-υπουργός του Μητσοτάκη και...
 εσαεί Μακεδονάρχης!!! Τόση επιρροή είχε η θέση του δημάρχου; Και να πεις ότι έκανε κάτι για τη πόλη; Εκτός και αν κοιμάμαι όρθιος, το μόνο για το οποίο θα μείνει γνωστός, είναι η περιβόητη τρύπα που άνοιξε στο οδόστρωμα, επιμένοντας πως θα φτιάξει μετρό. Από τότε μέχρι τώρα, μέχρι και τα Γρεβενά κοντεύουν να φτιάξουν μετρό, η Θεσσαλονίκη όχι. Α, μη ξεχάσω, τα έβαλε και με το αστυνομικό κράτος του ΠΑΣΟΚ και του Αρκουδέα, προκειμένου να αποκτήσουμε ελεύθερη τηλεόραση και ραδιοφωνία, Τώρα τι σχέση έχουν οι αρμοδιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την τηλεόραση ή με τις κεραίες στον (δήμο του ) Χορτιάτη, θεός και ψυχή του. Μάλιστα ίδρυσε και τον περίφημο τηλεοπτικό σταθμό του Δήμου, ο οποίος ως άλλο BBC, τον ακολουθούσε παντού προκειμένου να αποσπάσει κάποια βαρυσήμαντη δήλωσή του. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και να μη ξεχνάμε πως από αυτόν το σταθμό ξεπήδησε ο μέγιστος διασκεδαστής Κανάκης, αλλά και η μεγάλη πολιτική ελπίδα του Έθνους, ο νεαρός με το ξύλινο γεροντίστικο στυλάκι, ο κος Γκιουλέκας ντε.
Και μπορεί ο Κούβελας από δήμαρχος να κατέληξε υπουργός, όμως ο άλλος, ο μέχρι πρότινος, ήταν ήδη υπουργός και αποφάσισε να γίνει δήμαρχος. Για να προσφέρει και αυτός. Όπου προσφορά θεωρείται η ίδρυση της «γαλάζιας» δημοτικής αστυνομίας (υπό τον θρυλικό σερίφη της), η οποία κυνηγά παπάκια και ι.χ. την ίδια ώρα που οι μαύροι έχουν καταλάβει τη μισή Θεσσαλονίκη απλώνοντας τη πραμάτεια τους ακόμη και μπροστά στο Λευκό Πύργο. Τους δε εμπόρους αυτοκινήτων που έχουν δέκα δέκα τα αμάξια τους επάνω στα πεζοδρόμια, η εν λόγω αστυνομία δεν τα βλέπει. Ούτε τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν καταλάβει ακόμη και . τα μπαλκόνια των δημοτών.
Από τον Δήμο μας ξεκίνησε τη πανελλήνια πολιτική του καριέρα και ο Ζορρό της τιβί, ο θρυλικός Πανίκας. Το ίδιο και ο Φασούλας, που μάλιστα εξελέγη με ρεκόρ ψήφων, πλην όμως δεν πάτησε ούτε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, και με τη πρώτη ευκαιρία έφυγε στον ΟΣΦΠ και στον Πειραιά για να τρελαθούν οι Παοκτσήδες που έπιναν νερό στο όνομά του, αλλά και για να σώσει αυτοδιοικητικά το μεγάλο λιμάνι..
Άρα, μπορεί να μην υπάρχουν αρμοδιότητες, αλλά η θέση προσφέρεται για καριέρα και για τζερτζελέ. Για αυτό και ο νέος δήμαρχος, ευθύς άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, θα αρχίσει λέει να χτίζει υπόγεια πάρκιγκ κάτω από ιστορικά μνημεία, και θα φτιάξει τζαμιά, θα οργανώσει συσσίτια, θα παίζει τσόντες στη τηλεόραση, θα παντρεύει άθεους, βουδιστές κλπ .κλπ κλπ. Τι νομίζατε δηλαδή; Με τα σκουπίδια θα ασχολούνταν; Ή με τα τριπλοπαρκαρισμένα IX; Τζερτζελές να γίνεται
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1250.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.