Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής


Μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής
   Σήμερα, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ευρεία σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης.

    Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε σε εκδήλωση του υπ. Εσωτερικών, σε νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

    Η υλοποίηση ολοκληρωμένων τοπικών προγραμμάτων στήριξης της εργασίας και ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας με προτεραιότητα σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, χθες, σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στην οποία μετείχαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, και ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης.

    Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση και ψήφιση του νόμου για την κοινωνική οικονομία, τη λειτουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας και την άμεση υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε τέλος και η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων και άλλων ευπαθών ομάδων για το 2011 για παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.