Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γαβότσης Αστέριος:Η λογική η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στην αρχή του μεθοδικού προγραμματισμού και της συνέπειας λόγων και έργων.

Αρθρο Α.Γαβότση στον "Μαχητή του Κιλκίς"
Πολύς λόγος γίνεται για την νεόκοπη αυτοδιοικητική δομή του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. Πολλή προσπάθεια καταβάλλεται από τους συνδυασμούς για την παρουσίαση του πιο βαρύγδουπου προγράμματος.
Η λογική η δική μου και των συνεργατών μου βασίζεται στην αρχή του μεθοδικού προγραμματισμού και της συνέπειας λόγων και έργων.
Για αυτό το λόγο επέλεξα μέσα από το έντυπο του αγαπητού Δημήτρη να σας παρουσιάσω επιγραμματικά τι έκανα ως Δήμαρχος για τον τόπο μου σαν δείγμα της γενικότερης στρατηγικής που ακολουθώ και θα ακολουθήσω ως νέα δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου.

Πρώτη προτεραιότητα υπήρξε η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μου. Σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη οικιστικά περιοχή το κυρίαρχο μέλημα είναι η δημιουργία υποδομών με έμφαση στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού αποτελεί έργο σταθμό για τη ζωή των κατοίκων της Μυγδονίας , που ολοκληρώνεται και στο Μελισσοχώρι μετά από πολύ κόπο σε αντίθεση με το Ωραιόκαστρο , του οποίου οι ιθύνοντες προσανατολίστηκαν στην εύκολη λύση της κάλυψης του προβλήματος με αυξημένη καταβολή των δημοτών προς την ΕΥΑΘ.
Να σημειωθεί πως η κατασκευή του βιολογικού είναι τέτοια ώστε να μπορεί να υπερκαλύψει το διπλασιασμό των κατοίκων της Μυγδονίας, κάνοντας σαφές πως οι χειρισμοί μας αφορούν το μέλλον των πολιτών μας και είναι αποτέλεσμα μακρόπνοου σχεδιασμού.

Στον τομέα του αθλητισμού έχουμε ήδη κατασκευάσει κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο ποδοσφαίρου στο Δρυμό και έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή γηπέδων 5Χ5 σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Έχουμε αξιοποιήσει τις κατασκηνώσεις του Μελισσοχωρίου , που ελκύουν δεκάδες δημότες από διπλανές περιοχές ως χώρος αναψυχής ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Ιδιαίτερη έμφαση και πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά του αξίζει να δοθούν στο Γυναικείο Συνεταιρισμό Μελισσοχωρίου, που επενδύει συνεχώς στην παράδοσή μας και έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο τόσο στην παραγωγή ντόπιων εδεσμάτων όσο και στην διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων. Ο Συνεταιρισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του πόσο αποτελεσματική μπορεί να αποδειχθεί η συνεργασία της Δημοτικής αρχής με τις εθελόντριες γυναίκες της περιοχή μας.

Ανάμεσα σε 13 δήμους της Μυγδόνιας Λεκάνης ο Δήμος Μυγδονίας έχει καταφέρει να λύσει κατά 70% το πρόβλημα της σχολικής στέγης , παρέχοντας στους νεαρούς δημότες του όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας για την επίτευξη του μαθησιακού τους στόχου.

Τέλος , οι μελέτες μας για το οδικό και κυκλοφοριακό δίκτυο του Δήμου επικαιροποιούνται συνεχώς προκειμένου να καλύψουν όλο το φάσμα των αναγκών των δημοτών μας στοχεύοντας στη λύση του προβλήματος που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες τον Μύγδονα. Με την δημιουργία κόμβων επί της Εγνατίας Οδού , την ασφαλτόστρωση οδών , την διαμόρφωση των πεζοδρομίων επιδιώκουμε την συγκοινωνιακή ανάπλαση του Δήμου που εγγυάται την ασφάλεια του δημότη.

Η επιγραμματική αυτή αναφορά έχει σα στόχο την ενημέρωση όλων πλέον των συνδημοτών μας για το άρτιο αποτέλεσμα που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μας όταν συμπορεύονται οι υγιείς δυνάμεις και οραματίζονται το μέλλον στον τόπο τους μετά από δεκαετίες. Όταν επιδιώκουν να έχουν ειλικρινείς σχέσεις με τους συνανθρώπους τους και επιζητούν να δουν και να επενδύσουν στην ομορφιά του νέου διευρυμένου Δήμου ΩΡΑΙΟ-κάστρου!

Για αυτόν και για άλλους πολλούς λόγους καλώ όλες και όλες τους συνδημότες μας να επισκεφθούν τον Δήμο Μυγδονίας ώστε να έχουν την δυνατότητα ίδιας μαρτυρίας για το συνεχώς εξελισσόμενο έργο που συντελείται στην περιοχή.
Είμαι πάντα ανοιχτός στον διάλογο και στις καλοπροαίρετες προτάσεις που έχουν ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.

Αστέριος Γαβότσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.