Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ:Η διαφανής και έντιμη διαχείριση υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι το πρώτιστό μου μέλημα



ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΑΒΟΤΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ

Η διαφανής και έντιμη διαχείριση υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι το πρώτιστό μου μέλημα για όσο καιρό αποφασίσουν οι συμπολίτες μου να με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Σε αυτούς , λοιπόν, οφείλω να απαντήσω σχετικά με το θέμα της υπερχρέωσης του Δήμου Μυγδονίας που πρόσφατα είδε την δημοσιότητα.

Για την ιστορία, ο δήμος Μυγδονίας κατέφυγε στην έκδοση δανείου 5 εκατ.ευρώ έπειτα από σχετική απόφαση με απόλυτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της 1ης τετραετίας με σκοπό την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου της αποχέτευσης. Καθώς δεν υπήρχαν άλλες κρατικές πηγές χρηματοδότησης την δεδομένη χρονική στιγμή , επιλέξαμε συνειδητά και υπεύθυνα την δανειοδότηση ως τη μόνη κατάλληλη και ενδεδειγμένη λύση για να αποφύγουμε το σκόπελο του «παγώματος» του έργου αλλά και τον κίνδυνο της ακύρωσης του επόμενου βήματος που ήταν ο βιολογικός καθαρισμός για τον οποίο είχαμε ήδη πετύχει την δέσμευση 4 εκατ.ευρώ από το Γ ΚΠΣ. Να σημειωθεί ότι η εξασφάλιση πόρων τόσο από το Γ ΚΠΣ όσο και από το Δ ΚΠΣ προϋπέθετε την αρχική δανειοδότηση και την έναρξη δημοπράτησης του αποχετευτικού δικτύου.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το αποχετευτικό του Δ.Δ Δρυμού έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 100 % και κάνει χρήση του βιολογικού καθαρισμού. Αντίστοιχα το 60% του έργου έχει έρθει σε πέρας στη Λητή κάνοντας μερική χρήση του βιολογικού και στις 31/08 δημοπρατείται το υπόλοιπο του έργου για το Δ.Δ  Λητής καθώς και το αποχετευτικό του Δ.Δ Μελισσοχωρίου, συνολικής αξίας 7,5 εκατ.ευρώ με χρονικό σημείο έναρξης τον Οκτώβριο του 2010.

Η αρχική μας μελέτη , αφουγκραζόμενοι την οικιστική ανάπτυξη του Δήμου μας, εντατικοποιήθηκε , μεγιστοποιήθηκε και απετέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση ενός έργου σταθμού για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Οι υποσχέσεις ούτε έπεσαν στο κενό ούτε αποτέλεσαν κενό γράμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μυγδονίας είναι ο μόνος Δήμος στη Μυγδόνια λεκάνη που εγκατέστησε βιολογικό καθαρισμό και ταυτόχρονα με συνέπεια έχει αποπληρώσει ήδη κάτι παραπάνω από το 1/3 του δανείου. Ετησίως καταβάλλονται απρόσκοπτα οι 4 προγραμματισμένες δόσεις τονώνοντας την πιστοληπτική ικανότητα και οικονομική φερεγγυότητα του Δήμου. Η κανονική ροή χρηματοδότησης είναι εξασφαλισμένη.

Προκαλώ τους δύσπιστους να συμβουλευτούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής με τα οποία συναλλασσόμαστε.

Οι αδιασταύρωτες αναφορές και η κακόπιστη κριτική βρίσκουν αποστομωτική απάντηση σε έργα και υποδομές. Αυτό έχουμε ταχθεί να κάνουμε και με αυτό ως γνώμονα θα συνεχίσουμε.

Προκαλούμε τους λοιπούς «εύρωστους» οικονομικά δήμους του συνενούμενου Δήμου Ωραιοκάστρου να πράξουν το ίδιο , να λογοδοτήσουν υπεύθυνα με στοιχεία μακράν της δημιουργικής λογιστικής και να πάψουν να υπονομεύουν καθετί καλό για το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών και πρωτίστως των παιδιών μας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.