Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δημοψήφισμα στη Μυγδονία





Στο δήμο Μυγδονίας διεξήχθη χθες άτυπο δημοψήφισμα, στο οποίο συμμετείχαν περί τα 1.300 άτομα σε σύνολο 5.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, το 95% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της συνένωσης με Λαχανά και Άσσηρο. Σημειώνεται ότι σε προηγούμενο δημοψήφισμα που είχε γίνει στο δημοτικό διαμέρισμα Μελισσοχωρίου, η πλειοψηφία των κατοίκων είχε ταχθεί υπέρ της συνένωσης με το Ωραιόκαστρο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λαχανά Παντελή Πάσχο, από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με την κυρία Τζάκρη θα κριθεί η περαιτέρω στάση του δήμου και των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Ξανακλείνει ο ΧΥΤΑ;
Την ώρα που θα ανοίγει η περιφερειακή οδός θα κλείνει πιθανότατα ξανά ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη. Ο αποκλεισμός γίνεται από τη δημοτική αρχή και κατοίκους του Λαχανά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη συνένωσή τους με τον Λαγκαδά. Για τις 10 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί το νέο ραντεβού μεταξύ των δημάρχων Λαχανά, Ασσήρου και Μυγδονίας με την υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη. Ένα πρώτο ραντεβού έγινε το Σάββατο, το οποίο όμως δεν κατέληξε πουθενά, καθώς οι τρεις δήμαρχοι δεν είχαν ούτε καν υπόμνημα να υποβάλουν. Υπέβαλαν προφορικά το αίτημά τους προς την υφυπουργό για συνένωση των τριών δήμων, οι οποίοι, σύμφωνα με το προσχέδιο του «Καλλικράτη», πάνε οι δύο (Λαχανάς, Άσσηρος) με τον Λαγκαδά και η Μυγδονία με το Ωραιόκαστρο. Η κυρία Τζάκρη τους είπε ότι είναι απαράδεκτο να κλείνει επί πέντε μέρες ο ΧΥΤΑ χωρίς προηγουμένως να έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα, ούτε από τους ίδιους ούτε από την ΤΕΔΚ. Τελικώς, ορίστηκε νέο ραντεβού για σήμερα το πρωί, ώστε να υποβληθεί και εγγράφως το αίτημα των τριών δημάρχων.

Του Νίκου Ηλιάδη από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.