Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Νέα δημοτική κίνηση δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο

…και το όνομα αυτής: «Συμμετοχή»



Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου το πρωί στην αίθουσα του δημαρχείου με τη συμμετοχή 80 περίπου πολιτών πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης του Ωραιοκάστρου.




Η συνέλευση άνοιξε με εισήγηση της ομάδας Πρωτοβουλίας, την οποία παρουσίασε ο Κελεσίδης Στάθης και στην οποία τέθηκαν οι βασικές γραμμές πάνω στις οποίες κινείται η νέα κίνηση, η οποία είναι κομματικά ανεξάρτητη και ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Όπως τονίστηκε από τον εισηγητή: «Μας ενώνει η γενική πια δυσαρέσκεια για τη φθίνουσα πορεία της πόλης μας, με κύρια ευθύνη της 15ετούς διοίκησης Μπάτου, αλλά και την αδυναμία της αντιπολίτευσης (στον ένα ή στον άλλο βαθμό και των δύο παρατάξεων) να παρουσιάσει πειστικά μια εναλλακτική πρόταση.

Οι στόχοι της κίνησης είναι, σε πρώτη φάση, να διεκδικήσουμε λύσεις σε επείγοντα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη καθώς και να συγκροτήσουμε μέσα από έναν ευρύτατο διάλογο, με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, το προεκλογικό μας πρόγραμμα με το οποίο σκοπεύουμε να ζητήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Βασικός στόχος του προγράμματός μας είναι να αλλάξουμε τη ρότα του Ωραιοκάστρου: στη θέση της ασύδοτης οικιστικής «ανάπτυξης», φτωχής σε υποδομές, και του συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης, που μας οδήγησαν στη σημερινή παρακμή, να βάλουμε την άμεση δημοκρατία και τον επανασχεδιασμό της πόλης εμπλουτίζοντάς την με σύγχρονες υποδομές και με πλήρη σεβασμό του περιβάλλοντος».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Σάκης Πανουσιάδης, ο οποίος παρουσίασε εκ μέρους της ομάδας Πρωτοβουλίας τον κανονισμό λειτουργίας της κίνησης. Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, κυρίαρχο όργανο της νέας κίνησης είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται τακτικά 2 φορές το χρόνο και έκτακτα όταν προκύψει κάποιο σοβαρό θέμα. Στο ενδιάμεσο διάστημα η κίνηση λειτουργεί με 7μελή Συντονιστική Επιτροπή. Ο υποψήφιος ή υποψήφια δήμαρχος θα εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία κατέληξε με τη σύνταξη ψηφίσματος, τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής και τα «βαφτίσια» της κίνησης. Υπήρξαν 7 προτάσεις για το όνομά της και στη ψηφοφορία που έγινε επικράτησε με διαφορά το «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».



Τα μέλη της Συντονιστικής είναι:

* 1) Κελεσίδης Στάθης

* 2) Πολάτογλου Ευδόκιμος

* 3) Γκιουλουμίδης Γιώργος

* 4) Πανουσιάδης Σάκης

* 5) Καλώνης Χαράλαμπος

* 6) Περπερίδου Χρυσή

* 7) Κεβρεκίδης Παντελής



ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, οι παρόντες στην ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», μετά από μακρά και πλούσια συζήτηση, καταλήξαμε στα ακόλουθα.

Είναι κοινή πεποίθηση πλέον, ότι η πόλη μας, το Ωραιόκαστρο, την τελευταία δεκαπενταετία, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, παρέδωσε αλόγιστα το πλούσιο φυσικό της κάλλος βορά στην κερδοσκοπία της εμπορευματοποίησης της γης και κατέληξε μια απρόσωπη τσιμεντούπολη με μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σε διαφορετικό βέβαια βαθμό η καθεμία, δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά από την πολιτική αυτή της διοίκησης.

Συγκεκριμένα διαπιστώνουμε:

– Επιβάρυνση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, γεγονός που υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή μας, η οποία φαίνεται να χάνει με γρήγορους ρυθμούς τη δυνατότητα να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους κατοίκους.

– Αναντιστοιχία των προσφερόμενων υπηρεσιών από το δήμο μας, σε σχέση με τα υψηλά δημοτικά τέλη αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αναβάθμιση της πόλης μας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα, τη σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό, την αποχέτευση, την έλλειψη πολιτιστικών υποδομών κ.ά.

– Ανυπαρξία σωστής πληροφόρησης των πολιτών για τις σοβαρές αποφάσεις της δημοτικής αρχής και τον τρόπο υλοποίησής τους. Δεν διευκολύνεται η συμμετοχή και η ενεργοποίηση όλων των κατοίκων στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που τους αφορούν.

Επειδή λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε τη ρότα του Ωραιοκάστρου και στη θέση της ασύδοτης τσιμεντοποίησης να φτιάξουμε μια πράσινη, όμορφη και φιλική πόλη ξεκινάμε τη συγκρότηση της δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η νέα δημοτική κίνηση είναι κομματικά ανεξάρτητη και ανοιχτή πάντοτε σε όλους τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου που στοχεύουν στο «κοινό καλό». Κύριο χαρακτηριστικό και ειδοποιός διαφορά της ότι δεν στηρίζεται σε κάποιους «σωτήρες» αλλά στη δημοκρατική οργάνωση και δράση των ίδιων των πολιτών. Γι’ αυτό και ο υποψήφιος ή η υποψήφια δήμαρχος θα εκλεγεί από τα μέλη της κίνησης σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας. Στόχος μας αφενός η διεκδίκηση λύσεων στα άμεσα καθημερινά προβλήματα και αφετέρου η συγκρότηση ενός πραγματικά εναλλακτικού προγράμματος με το οποίο θα διεκδικήσουμε τη ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είτε αυτές διεξαχθούν στα σημερινά όρια της πόλης είτε σε διευρυμένα μετά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : http://xronews.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=428

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.