Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

«Ήρθε η ώρα της αλλαγής στο Ωραιόκαστρο»



ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ» ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Δ. ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ




Ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» κόβει τη βασιλόπιτα
«Οι δημότες που στηρίζουν την παράταξη μας δεν βρίσκουν σε εμάς επαγγελματισμό στην πολιτική, ούτε κομματική ισχύ, υποσχέσεις και συμφέροντα. Βρίσκουν ανθρώπους με ειλικρινή συμπεριφορά που είναι έντιμοι, εργατικοί και αποτελεσματικοί», τόνισε ο κ. Καρασαββίδης

Του Γ. Κατσιάνη
Έκκληση στους δημότες να συστρατευτούν στον αγώνα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στο δήμο Ωραιοκάστρου, απηύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» Δημήτρης Καρασαββίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη.

Μιλώντας μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Ωραιοκάστρου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τους πολίτες να ενεργοποιηθούν, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.

«Η ώρα έφτασε, ενώστε τις δυνάμεις σας με τα στελέχη της παράταξης μας και ελάτε να δώσουμε μαζί την μάχη για να γίνει στο Ωραιόκαστρο η μεγάλη αλλαγή και ανατροπή», τόνισε ο κ. Καρασαββίδης.
«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον τόπο»
Όπως επισήμανε, οι προτάσεις της «Νέας Πορείας» εδώ και τέσσερα χρόνια, παραμένουν σταθερά προσηλωμένες «στις αρχές της ανιδιοτέλειας, της διαφάνειας, της ισοπολιτείας, της έντιμης και συνετής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας».

«Για την παράταξη μας, η πολιτική παραμένει σταθερή και αταλάντευτη, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Οι δημότες που στηρίζουν την παράταξή μας δεν βρίσκουν σε εμάς επαγγελματισμό στην πολιτική, ούτε κομματική ισχύ, υποσχέσεις και συμφέροντα. Βρίσκουν ανθρώπους με ειλικρινή συμπεριφορά που είναι έντιμοι, εργατικοί και αποτελεσματικοί», υπογράμμισε ο κ. Καρασαββίδης.

Επιπλέον, τόνισε πως προτεραιότητα της «Νέας Πορείας» είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου. «Ο δήμος που ονειρευόμαστε και θα υπηρετήσουμε, χρειάζεται ανάπτυξη έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής για όλους. Δεν χρειάζονται έωλες εξαγγελίες ή προεκλογικές υποσχέσεις στον αέρα. Πρέπει να υπάρξει αναπτυξιακό έργο που θα βοηθήσει ουσιαστικά την τοπική κοινωνία», δήλωσε με έμφαση.
Βολές κατά διοίκησης
Ωστόσο, στο στόχαστρο του κ. Καρασαββίδη βρέθηκε η δημοτική αρχή, κατηγορώντας προσωπικά τον δήμαρχο Νίκο Μπάτο για ανακολουθία λόγων και πράξεων.

«Διαπιστώνουμε ότι ενοχλείστε από τις υποσχέσεις που έδωσαν κάποιοι και δεν τηρούν και θυμώνετε με όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και δεν το σέβονται», είπε, απευθυνόμενος στους παριστάμενους και συμπλήρωσε πως «αυτά ιεραρχούμε και εμείς στην παράταξη μας, ως τα πιο σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Αυτή η βαθύτατα πολιτική, ανθρώπινη και ανιδιοτελής αναζήτηση, φέρνει στο προσκήνιο τις επιθυμίες των περισσότερων συμπολιτών μας και ενώνει τη δύναμή τους στις δικές μας προσπάθειες».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» άφησε αιχμές σε βάρος ορισμένων δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του δήμου ότι διαπνέονται από καθεστωτική αντίληψη στην άσκηση των καθηκόντων τους.

«Κανείς από την παράταξη μας δεν έχει ως στόχο ζωής να καταλάβει μια θέση στην διοίκηση του δήμου και να πάρει σύνταξη, πάνω σε μια καρέκλα της δημοτικής αρχής. Αυτό είναι υγεία. Γι’ αυτό, όσοι κληθούν από το νέο έτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από κάποια επιτελική θέση, θα έχουν σημείο αναφοράς, εσάς, και βασική τους έννοια την αντιμετώπιση των δικών σας προβλημάτων», σημείωσε ο κ. Καρασαββίδης.
«Πρώτα ο πολίτης»
Όσον αφορά τις θέσεις της «Νέας Πορείας» για το Ωραιόκαστρο, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται η καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικότερα, τάχτηκε υπέρ της «ρεαλιστικής αντιμετώπισης» του κυκλοφοριακού, με την εφαρμογή μέτρων βραχείας διάρκειας αλλά και με την εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού που θα επιλύσει το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.

«Με τον χαρακτηρισμό χώρων στάθμευσης και την εφαρμογή ενός ευέλικτου συστήματος ελέγχου καθώς και με την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, θα επιτρέπεται η άνετη μετακίνηση των πολιτών και η εύκολη πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου», σημείωσε ο κ. Καρασαββίδης.

Με σύνθημα «όχι πια μάθημα σε υπόγεια και κοντέϊνερς», ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» τόνισε την ανάγκη «σύγχρονης και επαρκούς σχολικής στέγης για όλους τους μαθητές του δήμου» ενώ τάχτηκε υπέρ της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου, σε όλους τους συνοικισμούς του δήμου.

«Το Ωραιόκαστρο και οι δημότες του επιβάλλεται να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου (Γ.Π.Σ.) με τέτοιο τρόπο, ώστε να απελευθερώνονται χώροι οι οποίοι θα μετατρέψουν το Ωραιόκαστρο σε σύγχρονο, ευρωπαϊκό δήμο», δήλωσε ο κ. Καρασαββίδης και υπογράμμισε πως απαιτείται και η δημιουργία περισσότερου πρασίνου, στο κέντρο και στις συνοικίες καθώς και η αξιοποίηση του περιαστικού δάσους, με την διαμόρφωση διαδρόμων περιπάτου και σημείων αναψυχής.

«Είναι η αναγκαία η διαμόρφωση πλατειών, ιδιαίτερα στις παραμελημένες γειτονιές καθώς και η δημιουργία κεντρικού πολυθεματικού πάρκου στη θέση ‘Αλώνια’», υποστήριξε.

Στον τομέα της καθαριότητας, ο κ. Καρασαββίδης εκτίμησε πως «το Ωραιόκαστρο πρέπει να γίνει ο πιο καθαρός δήμος της Θεσσαλονίκης και να αναζητήσει έγκαιρα λύσεις για την ανακύκλωση και την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων».

Σχετικά με την κοινωνική πολιτική, ο επικεφαλής του συνδυασμού εξήγγειλε τον σχεδιασμό για την διαμόρφωση δικτύου κοινωνικής προστασίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, άπορους), τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών «που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας» και για τους νέους, «την λειτουργία εστιών πολιτισμού και αθλητισμού».

«Ο δήμος για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, χρειάζεται συνολική αναδιάρθρωση, με αναδιάταξη του έμψυχου δυναμικού και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Η σχέση με τον πολίτη αλλάζει, γίνεται ανοιχτή και εποικοδομητική. Ο δημότης θα ενημερώνεται αλλά και ταυτόχρονα, να εκφράζει την γνώμη του, επικοινωνώντας μέσα από το διαδίκτυο» τόνισε ο κ. Καρασαββίδης.

Παρουσίες

Εκτός από την συμμετοχή δεκάδων δημοτών που κατέκλυσαν το χώρο εντός και εκτός της αίθουσας εκδηλώσεων του δημαρχείου, αίσθηση προκάλεσε η έντονη παρουσία εκπροσώπων της Βουλής και της αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, η πολιτευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Εύη Λάππα, οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος και Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης, η αντινομάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Έφη Βασιλειάδου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Μιχάλης Τζιόλας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Νίκος Γιαννόπουλος, η νομαρχιακή σύμβουλος, Χριστίνα Αλίρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο- Όραμα Δημιουργίας» Ανέστης Πολυχρονίδης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πορεία», Γιώργος Μπάρμπας, Παναγιώτης Κοτίδης και Παντελής Τσακίρης.

Να σημειωθεί ότι το φλουρί της πίτας, κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Ένωση Ποντίων» Ωραιοκάστρου.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΟΝΟΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: http://xronews.gr/index.php?dispatch=pages.view&page_id=339

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.