Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Μπράβο στούς νέους του ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ που περιπολούν για να σώσουν τις περιουσίες μας


Με ολονύκτιες περιπολίες οι ΝΕΟΙ του ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ έχουν συστήσει μια άτυπη πολιτοφυλακή, θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες μας από τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών που σημειώθηκαν στο χωριό.Μέσα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους πραγματοποιούν ανά τριάδες περιπολίες, προσπαθώντας με το άγρυπνο μάτι τους να εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο και να ενημερώσουν την Αστυνομία.
«Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ρόλο της Αστυνομίας αλλά αντιθέτως σε συνεργασία μαζί της προσπαθούμε να απωθήσουμε τους διαρρήκτες και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των συγχωριανών μας », σημειώνουν σε δηλώσεις τους. Την ιδέα των Νέων του χωριού αγκάλιασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου ο οποίος οργάνωσε λαϊκή συνέλευση την Δευτέρα 19/10/2009 ωρα 9μμ, με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας τους.Η συνέλευση είχε μεγάλη συμμετοχή και σε αυτή μετά από εισήγηση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου αποφασίσθηκε ομόφωνα να υποβληθεί τό αίτημα πρός την Πολιτεία,της επιστροφής στον Πεντάλοφο-ως έδρα τουΔήμου Καλλιθέας- του Αστυνομικού Σταθμού από τόν Δήμο Εχεδώρου όπου μετεγκαταστάθηκε,δεδομένου ότι το ιδιόκτητο κτήριο όπου λειτουργούσε υπάρχει αλλά και ο Δήμος στερείται της ύπαρξης μόνιμης αστυνομικής δύναμης.Αποφασίσθηκε επίσης η ενίσχυση των εθελοντών με τον απαραίτητο εξοπλισμό(ασύρματοι,κινητά τηλέφωνα κλπ) στο κόστος των οποίων θα συμβάλει και ο Δήμος Καλλιθέας. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης δήλωσαν την συμμετοχή τους στίς περιπολίες καί νέοι εθελοντές ξεπερνώντας έτσι τούς 200 συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.